UFC

‘On će hrvati i ići na rušenja. Nitko više ne želi voditi borbu na nogama protiv mene‘

Stephen Thompson

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Veteran UFC-ove velter kategorije tvrdi kako je taktika njegovog ovotjednog protivnika više nego jasna

Preliminarni dio večerašnjeg UFC 307 eventa nudi jedan jako interesantan okršaj u velter kategoriji. Legendarni veteran Stephen Thompson i dalje je aktivan, spreman nositi se mladim i nadolazećim talentima, a večeras će testirati vještine potentnog Joaquina Buckleyja.

Joaquin Buckley doživio je pravi procvat karijere nakon što je prošle godine prešao u velter kategoriju. Četiri pobjede u razmaku od 12 mjeseci upisao je Buckley i dogurao je do 11. mjesta u poretku izazivača. Među borcima koje je porazio našla su se neka vrlo respektabilna imena među kojima se izdvaja Vicente Luque, ali i vrlo dobri Alex Morono te Nursulton Ruziboev.

Stephen Thompson ipak je posebna razina i bit će možda i najteži ispit u Buckleyjevoj dosadašnjoj karijeri. Radi se o meču koji ima potencijal biti jako uzbudljiv i ponuditi vrhunski okršaj u stojci. Naime, Stephen Thompson ima renome ponajboljeg "stojkaša" na rosteru, dok Joaquin Buckley također preferira okršaj na nogama i čak 13 pobjeda upisao je nokautom. Međutim, Stephen Thompson vjeruje kako nas čeka hrvački pristup od strane Buckleyja.

"Vratimo li se unatrag i pogledamo li Buckleyjev posljednji meč, on se borio protiv onog velikog Uzbekistanca (Ruziboev). Buckley ga je rušio i meč je dobio na osnovu rušenja. Spreman sam na takav pristup i znam da će se tako boriti. Došli smo u fazu gdje više nema tipova koji žele ostati na nogama i na taj način se boriti protiv mene. Svi me žele srušiti i mislim da je to priznanje mojim udaračkim vještinama. Bit ću spreman na sve segmente borbe, a nikada ne znate, možda zavučem i nekakav ‘submission‘. Neprekidno radim na tome.", poručio je Thompson tijekom "media daya".

Inače, taktika za poraziti Stephena Thompsona djeluje poprilično jasno. Sva trojica boraca koji su ga porazili u posljednja četiri nastupa (Burns, Muhammad, Rakhmonov) prionuli su na hrvanje i rušili "Wonderboyja". Thompson je u posljednja četiri nastupa porazio samo Kevina Hollanda koji se odvažio na obračun u stojci, ali čak je i Holland dvaput rušio Thompsona.

65 posto obrane rušenja naznaka je Thompsonove slabe točke, a Joaquin Buckley kao borac koji upisuje 1,69 rušenja po meču, sigurno će u nekoj fazi meča pokušati hrvati i podebljavati svoju statistiku rušenja. Thompson tvrdi kako je radio na svim segmentima, ali ne zaboravite da je u drugom mjesecu proslavio 41. rođendan, a kroz cijelu karijeru nije pokazivao značajan napredak u obrani rušenja. Teško je očekivati da će danas imati nekakvo rješenje, ali dok se borba odvija na nogama, Buckley će imati jako težak zadatak pred sobom.

Linker
05. listopad 2024 13:18