Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: UFC 307 prepun je zvučnih imena, neporaženi WBA prvak brani naslov, očekuje nas i ONE-ova priredba!

UFC 307

 UFC
Prošli tjedan je bio obilježen nastupom našeg Ivana Erslana, a i ovaj tjedan je glavni fokus na UFC-ovoj poluteškoj kategoriji

Prošli tjedan, nakon osam godina, imali smo hrvatskog predstavnika u najjačoj svjetskoj MMA promociji, UFC-u. Ivan Erslan imao je odličan UFC debi i bio je nadomak najveće pobjede u karijeri. Tijesno je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, ali pokazao je pravo srce borca i učinio nas ponosnima. I ovaj tjedan će nam glavni fokus biti na UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, čeka nas još jedan nastup uvijek atraktivne brazilske zvijezde - Alexa ‘‘Poatana‘‘ Pereire. Osim MMA uzbuđenja, ljubitelji boksa moći će uživati u borbi za WBA naslov perolake kategorije, a ONE donosi uzbudljive borbe u kickboxingu i tajlandskom boksu.

UFC 307 - Alex Pereira vs Khalil Rountree Jr.

UFC 307 priredba donosi nam dvije borbe za titulu. U glavnoj borbi večeri gledat ćemo sve popularnijeg Alexa Pereiru koji će po treći puta pokušati obraniti svoju titulu prvaka poluteške kategorije protiv osmorangiranog Khalila Rountreeja Jr-a.

O Pereiri ne treba puno pričati. ‘‘Poatan‘‘ je postao velika zvijezda zbog svog načina borbe - bivši Glory kickboksač je izuzetno vješt u borbi na nogama i prijeti nokautom svakim udarcem kojega uputi prema svojim suparnicima. U svojih čak sedam posljednjih nastupa borio se isključivo protiv bivših UFC prvaka koji su i dalje aktivni borci. Upisao je pobjede nokautima nad Jirijem Prochazkom (x2), Jamahalom Hillom, Israelom Adesanyom i Seanom Stricklandom, a Jana Blachowicza je svladao podijeljenom sudačkom odlukom.

Ljubitelji MMA-a ostali su pomalo iznenađeni što je baš Rountree dobio priliku napasti pojas poluteške kategorije, pogotovo jer je drugorangirani Magomed Ankalaev (koji ne zna za poraz u svojih posljednjih 12 nastupa) izjavio kako je i više nego spreman za borbu s Pereirom. Ispred Rountreeja se na rang ljestvici nalaze zvučna imena, ali ‘‘War Horse‘‘ je pobijedio u svojih posljednjih pet nastupa i upisao četiri nokauta. Svakako se primjećuje i kako je promijenio svoj stil borbe, Amerikanac djeluje precizno, brutalno i neuzastavljivo u svojim naletima što daje naslutiti da je u svojem ‘‘primeu‘‘. Obećao je da neće koristiti hrvanje protiv Pereire, a hoće li održati riječ, vidjet ćemo u subotu.

U sunaslovnoj borbi gledat ćemo okršaj za titulu ženske bantam kategorije. Prvakinja Raquel Pennington branit će svoj pojas protiv prve izazivačice na ljestvici, Julianne Pene.

Pennington je postala prvakinja u siječnju ove godine kada je u borbi za upražnjenu titulu bantam kategorije pobijedila Mayru Bueno Silvu jednoglasnom sudačkom odlukom. U subotu će imati svoju prvu obranu naslova, a trenutno je na fantastičnom nizu od šest uzastopnih pobjeda.

Pena je poznata po jednom od najvećih iznenađenja u UFC-u kada je prije tri godine ugušila veliku favoritkinju Amandu Nunes i postala prvakinja. Nunes je osvetila poraz 2022. godine jednoglasnom sudačkom odlukom, a to je bio Penin posljednji nastup u kavezu. Sada, nakon malo duže pauze, vraća se u UFC-ov oktogon kako bi ponovno zauzela tron.

Od ostalih borbi na priredbi valja spomenuti da nastupaju Jose Aldo, Kayla Harrison, Kevin Holland, Roman Dolidze, Stephen Thompson, Joaquin Buckley i Alexander Hernandez. UFC 307 zaista izgleda fantastično!

GDJE: Delta Center, Salt Lake City, SAD

KADA: u noći sa subote (5.10.) na nedjelju (6.10.) s početkom u ponoć, a glavni dio priredbe počinje u 4h ujutro

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

ONE Fight Night 25

Nakon svog drugog velikog događaja u SAD-u, najveća azijska borilačka organizacija vraća se na istok. Ovaj uzbudljivi borilački spektakl predvodi revanš za svjetsku titulu.

U glavnoj borbi, neporaženi ONE prvak u kickboxingu u lakoj kategoriji, Alexis Nicolas, branit će svoj pojas protiv bivšeg prvaka i trenutnog kralja tajlandskog boksa u lakoj kategoriji, Regiana Eersela, koji je odlučan ponovno postati vladar u dva sporta.

U sunaslovnoj borbi, trostruki prvak Rajadamnern stadiona u Muay Thai borbama, Kongthoranee Sor Sommai, nastojat će učiniti svoje sunarodnjake ponosnima kada se suoči s opasnim ruskim nokauterom Tagirom Khalilovom u eksplozivnom obračunu u muha kategoriji.

Osim toga, bivši ONE prvak u bantam kategoriji, John Lineker, vraća se za svoju drugu Muay Thai borbu, neporaženi kolumbijski fenomen Johan Estupinan želi ostvariti još jednu pobjedu vrijednu bonusa, a top pet kandidata za naslov u slamka kategoriji u MMA-u, Bokang Masunyane, Hiroba Minowa i Mansur Malachiev, nadaju se da će se približiti prilici za borbu za naslov.

GDJE: Lumpinee Stadion, Bangkok, Tajland

KADA: u noći s petka (4.10.) na subotu (5.10.) s početkom u 2h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Nick Ball vs Ronny Rios

27-godišnji WBA prvak Nick Ball ulazi u ovaj meč perolake kategorije s neporaženim omjerom od 20 pobjeda, bez poraza i jednim neodlučenim ishodom, od čega je 11 pobjeda ostvario nokautom. Nasuprot njemu, Ronny Rios ulazi u ring s omjerom od 34 pobjede, četiri poraza sa 17 pobjeda nokautom. Rios zauzima mjesto broj 13 po WBA ljestvici u kategoriji do 57 kilograma.

Ball je nokautirao svoja dva posljednja protivnika. U svojoj posljednjoj borbi, pobijedio je Raymonda Forda 1. lipnja ove godine podijeljenom sudačkom odlukom u njihovoj borbi za WBA svjetsko prvenstvo u perolakoj kategoriji u Kingdom Areni u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

S druge strane, Rios je pobijedio tri od svojih posljednjih pet protivnika, nokautiravši dvojicu. U svojoj posljednjoj borbi izgubio je od Murodjona Akhmadalieva 25. lipnja 2022. godine tehničkim nokautom u 12. rundi u borbi za WBA super svjetsko prvenstvo u super-bantam kategoriji i IBF svjetsko juniorsko prvenstvo u perolakoj kategoriji u Tech Port Areni, u Texasu.

Ballov neporaženi omjer i nedavni uspjesi daju mu zamah, ali Riosovo iskustvo i nokauterska snaga čine ga opasnim izazivačem.

GDJE: Liverpool Arena, Liverpool, UK

KADA: subota (5.10.), priredba počinje u 20h, a glavna borba večeri se očekuje iza 23h

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Golden Fight 6

Šesta priredba domaće promocije je pred nama, a očekuju nas nastupi brojnih domaćih boraca. Lokacija ove Goldenove priredbe je ponovno Šibenik, odnosno, sportska dvorana Baldekin. Neće tu biti samo MMA-a, nego se Golden potrudio uvrstiti i tajlandski boks, kickboks, boks golim šakama i klasični boks, tako da ova priredba ima dosta potencijala. Gledat ćemo sveukupno 13 borbi u gore navedenim disciplinama, a ulaznice se mogu nabaviti u Tisak Media poslovnicama te na Crodux i Petrol benzinskim postajama.

GDJE: Sportska dvorana Baldekin, Šibenik

KAD: U subotu, 4.10. u 20:00 sati.

Linker
02. listopad 2024 14:02