UFC

(VIDEO) Daniel Cormier susreo se s borcem koji mu mjesecima prijeti: ‘Ovdje ne radimo takve stvari‘

Daniel Cormier (lijevo) i Joaquin Buckley (desno)

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
Umirovljeni Cormier i trenutno aktivni velteraš mjesecima su vodili verbalni "rat"

Jedan od poprilično neočekivanih sukoba unutar UFC-a nastao je na relaciji Joaquin Buckley-Daniel Cormier. Trenutno aktivni velteraš dulje vrijeme je u sukobu s umirovljenim Cormierom koji je nekoć držao pojaseve u poluteškoj i u teškoj kategoriji, a posljednjih godina obavlja ulogu komentatora. Kako je sve počelo? Krenimo redom.

Joaquin Buckley u petom mjesecu ove godine porazio je Nursultona Ruziboeva pred domaćom publikom u St. Louisu. Bila je to vrhunska izvedba Buckleyja, ponajbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Sjajnom nastupu doprinos je dala i publika u njegovom rodnom gradu. Svaki potez Buckleyja bio je popraćen gromoglasnom podrškom od strane navijača, a cjelokupan ambijent bio je uistinu poseban.

Neposredno nakon meča, Buckley je nastavio oduševljavati govorom. Američki borac posvetio je pobjedu svojoj baki i mnoge je dirnuo riječima koje joj je uputio. Međutim, nakon što je Bisping pitao Buckleyja koga želi kao sljedećeg protivnika, uslijedio je nagli obrat. Ono što je uslijedilo bacilo je ljagu na cjelokupan Buckleyjev performans.

Joaquin je isticao kako je istraživao povijest McGregor prezimena i Conorovog obiteljskog stabla, a svojim istraživanjem navodno je došao do spoznaje kako su svi McGregori ‘‘kujice‘‘. Lice Michaela Bispinga dočaralo je nelagodu koju nije osjećao samo Michael, nego svi koji su slušali Buckleyja kako uništava svoj nastup tako neukusnom prozivkom.

Nešto kasnije, Michael Bisping, Daniel Cormier i Chael Sonnen za analitičkim ‘‘deskom‘‘ složili su se kako je to bila jedna od najgorih prozivki koje smo ikad čuli. Brzo su njihove riječi došle do Buckleyja koji očito nije bio spreman priznati pogrešku, nego je samo dodatno pogoršao situaciju.

‘‘Neka ovo bude jasno Cormieru, Bispingu i Sonnenu. Vaše mame također su odgojile ‘kujice‘! Vi stvarno pokušavate izvrnuti oje riječi iako dobro znate što sam rekao u kavezu. Ali sve je okej, možemo se malo zabaviti.‘‘, poručio je Buckley putem Twittera, a jako brzo dobio je odgovor Daniela Cormiera.

‘‘Začepi! Možda bi trebao slušati. Imao sI jako glupu prozivku. O tebi pričaju tri ponajveća glasa (komentatora) u ovoj igri. Možda da poslušaš. Bila je to najgora prozivka u povijesti. Nemoj se zanositi nakon nekoliko pobjeda u velter kategoriji. I ne spominji Audrey!‘‘, poručio je Cormier ‘‘lajavom‘‘ velterašu.

Cormiera je pogodio način na koji Buckley spominje njegovu majku koja je preminula početkom trećeg mjeseca 2022. godine. Buckleyjeve riječi bile su zbilja neukusne i stvorile su nepotrebne tenzije, a Buckley je dodatno pogoršavao situaciju najavljujući kako će "ušutkati Cormiera" prvom prilikom kada se sretnu uživo.

Do njihovog susreta došlo je u tjednu uoči UFC 307 eventa, ali na nešto drukčiji način od očekivanog. Buckley je ususret svom meču protiv Stephena Thompsona pristao odraditi intervju s Cormierom, a dvojac je izgladio situaciju.

"Upravo sam završio razgovor s Cormierom. To je bilo kul. Bili smo ispred kamera, a ja sam mislio kako ćemo imati priliku biti nasamo u sobi i porazgovarati kao muškarci. Ali tako je, kako je, bio je to dobar razgovor i dobar intervju. Ljudi će sve moći pogledati. Ja sam vjerovao kako nećemo razgovarati pred kamerama, ugodnije bih se osjećao u takvom okruženju.", rekao je Buckley tijekom konferencije za medije.

Svoj osvrt na razgovor s Buckleyjem dao je i Daniel Cormier. Legendarni UFC-ov borac objavio je dio njihovog razgovora u kojem mu Daniel pojašnjava kako ne može spominjati tuđe majke i govoriti da su odradile loš posao s odgojem.

"To je nešto što ne radimo ovdje. Sjećaš li se kad je Jon Jones jednom prilikom rekao da je moj ‘tatica‘. Naknadno je saznao da je moj otac ubijen dok sam ja bio dijete i nagovorio je Danu Whitea da me nagovori da popričamo o tome.", dio je razgovora između Cormiera i Joaquina, a Daniel je u svojoj objavi napisao:

"Danas sam sjeo s Joaquinom Buckleyjem. Kao što znate, on i ja smo imali neke probleme u vezi prozivke koju je uputio prije nekoliko mjeseci. Danas smo sjeli i raspravljali o tome, ali i o puno drugih stvari. Pričali smo i o njegovom meču protiv ‘Wonderboyja‘, ali kao dvojica muškaraca morali smo raspraviti tu situaciju i vjerujem da smo to napravili.", napisao je "DC".

Joaquin Buckley inače je poznat kao borac koji se silno trudi biti "negativac" i prikazati se "kontroverznim". Neukusnim prozivkama pokušao je napraviti iskorak po tom pitanju, ali njegove prozivke nisu naišle na odobravanje i na kraju je morao dobiti lekciju bontona od strane Cormiera. Nadamo se da je nešto naučio i da će neukusne prozivke ostati iza njega.

Linker
03. listopad 2024 12:38