UFC

Muhammad Mokaev moli Danu za novi ugovor: Otkriven i razlog zašto je White spomenuo baš PFL kad ga je otpuštao?

Muhammad Mokaev
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Izgleda da Dana na toj pressici nije slučajno rekao da će PFL dobiti Mokaeva

Jedna od stvari koja je najviše zatresla javnost, a koja se dogodila na press konferenciji UFC-ovog šefa Dane Whitea nakon subotnje UFC 304 priredbe, bila je otpuštanje neporaženog borca muha kategorije Muhammada Mokaeva. Unatoč pobjedi nad Manelom Kapeom, Dana mu je poželio sve najbolje i rekao kako će PFL sada dobiti odličnog, neporaženog borca.

Puno je teorija o tome zašto se UFC odlučio na ovakav potez. Borba je prvo maknuta s ‘‘main carda‘‘ na ‘‘early prelimse‘‘, što je odmah bio znak da nešto ne valja. Najviše je onih koji potvrđuju kako je Mokaev bio u pregovorima s PFL-om dok je još bio pod ugovorom s UFC-om, a drugi pak govore da Mokaev UFC-u iz eventa u event zadaje glavobolje zajedno sa svojim društvom koje dovodi u hotele.

Kako bilo, Mokaev za sada više nije UFC-ov borac. Izgleda da se mladi borac pokajao za sve izgrede izvan kaveza, te je na svom profilu na X-u molio UFC da mu produži ugovor:

‘‘Moj san jest postati UFC-ovim prvakom. Odbio sam sve ostale jer mi je UFC dao platformu da izgradim ime i zaradim novac kojim hranim obitelj. Usput, PFL nema muha kategoriju. Svi ti novinari koji izmišljaju su idioti! Nadam se da će me Dana ponovno potpisati, moj cilj je postati prvakom!‘‘, napisao je.

Izgleda da Dana na toj pressici nije slučajno rekao da će PFL dobiti Mokaeva. Očito su do njega došle informacije koje javnosti još uvijek nisu poznate, no nije tajna da je Mokaev podosta problematičan oko svojih nastupa.

Linker
09. rujan 2024 11:27