UFC

PFL također ne želi Muhammada Mokaeva, Ray Sefo pojasnio razloge: ‘Dobio sam informacije od upućenih osoba‘

Muhammad Mokaev

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Neporaženi 24-godišnjak ima zatvorena vrata od strane dvije najveće MMA organizacije na svijetu

Muhammad Mokaev borac je kojem se još od amaterskih dana predviđala velika, zapravo ogromna karijera. 23 pobjede u jednako toliko amaterskih nastupa ostvario je Mokaev, a neporažen je i nakon 13 profesionalnih MMA nastupa.

U trećem mjesecu 2022. godine Mokaev je debitirao pod okriljem UFC-a još kao 21-godišnjak. Engleski borac dagestanskih korijena najavljivao je kako će postati najmlađim UFC-ovim prvakom u povijesti. Jon Jones drži taj rekord, a prvakom je postao četiri mjeseca prije 24. rođendana.

Mokaev nije uspio oboriti Jonesov rekord, ali krupnim koracima grabio je prema UFC-ovom pojasu. Sedam pobjeda u jednako toliko nastupa ostvario je Mokaev unutar UFC-a, ali taman kad se približio ‘‘title shotu‘‘, UFC je odlučio prekinuti suradnju s Mokaevim.

Zapravo, Mokaevu je nakon prošlotjednog meča s Manelom Kapeom istekao ugovor, ali produljenja nije bilo. Mokaev je molio da mu ponude novi ugovor jer svjestan je kako je došao nadomak napada na titulu.

‘‘Mislim da će PFL dobiti sjajnog neporaženog tipa.‘‘, rekao je Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 304 eventa. Bio je to jasan znak da UFC ne planira više surađivati s Mokaevim, a činilo se kako Mokaev već ima nekakav dogovor s PFL-om.

Ipak, čini se kako Mokaev neće pronaći utočište ni u drugoj najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Jedan od PFL-ovih izvršnih direktora, Ray Sefo, oglasio se u vezi Mokaeva na današnjoj konferenciji za medije.

‘‘Razgovarao sam s ljudima koji su upućeni i poznaju Mokaeva, a prema onom što su mi rekli, jako je frustrirajuće surađivati s njim.‘‘, rekao je Sefo posluživši se terminom ‘‘pain in the ass‘‘ (‘bol u stražnjici‘) prilikom opisivanja suradnje s Mokaevim.

Društvenim mrežama i stranim medijima kruže informacije kako se Mokaev jako loše odnosio prema gotovo svim UFC-ovim zaposlenicima, počevši od ‘‘matchmakera‘‘ pa sve do osoba koje rade u UFC-ovom Performance Instituteu. Dodamo li na to sukobe kojima je Mokaev sklon tijekom ‘‘fight weeka‘‘ i na sučeljavanjima, jasno je zašto ga se White odlučio riješiti. Sve te informacije očito su došle i do PFL-ovih čelnika, a Muhammad Mokaev doveo se na vrlo loš glas.

Dvije najveće MMA organizacije otpisale su mogućnost suradnje s njim, a opcije u muha kategoriji nisu naročito dobre u organizacijama koje se ne zovu ‘‘UFC‘‘. ONE Championship potencijalna je destinacija, ali azijsku organizaciju borci masovno napuštaju tokom posljednjih par mjeseci i upitno je koliko bi odlazak tamo bio dobra odluka.

Mokaev bi novog poslodavca mogao pronaći u nekoj od ruskih organizacija ili će napraviti tranziciju u bantam kategorije čime će si otvoriti nešto više mogućnosti (KSW, Oktagon...)

Linker
16. rujan 2024 09:22