UFC

Khamzat Chimaev požalio zbog izjave prema Khabibu: ‘Nisam to trebao učiniti, nikad ne bih...‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Čečenski borac okrivio je mladost i neiskustvo za svoju nepromišljenu izjavu

Kao što je već jako dobro poznato, Khamzat Chimaev zna biti poprilično nagle naravi.

Zbog svoje naravi, "Borz" je tijekom Instagram Live razgovora 2021. godine rekao jednom znatiželjniku da bi "razbio" bivšeg prvaka lake kategorije, nikog drugog nego Khabiba Nurmagomedova. Nije iznenađujuće da su se mediji uhvatili za te komentare i stvorili veliku priču od te izjave.

Chimaev za to krivi svoju mladost i neiskustvo. "Bio sam mlad, nedostajalo mi je iskustva", rekao je Chimaev u intervjuu s Adamom Zubayraevom (prenosi Red Corner MMA). "Tek sam ušao u UFC, počeli su me uspoređivati s Khabibom i drugim borcima. Konkretno s Adlanom Amagovim. Naravno, kad postigneš dobre rezultate, kažu: ‘Oh, on je poput Khabiba ili Adlana Amagova.‘ Ali svatko ima svoje postignuće. Ja imam svoje, Khabib i Adlan imaju svoja. Svaki borac želi stvoriti svoju vlastitu ostavštinu."

Chimaev se kasnije ispričao za svoje komentare.

"Ne osjećam se dobro kada me uspoređuju s bilo kim drugim", nastavio je Chimaev. "Samo sam se naljutio kad je netko rekao da bi me Khabib razbio, pa sam odgovorio tom tipu. Iako to nisam trebao učiniti. Rekao sam: ‘U redu, ako Khabib želi razbiti mene, ja sam spreman razbiti njega‘ i oni su to prenapuhali kao da sam ga izazvao. Svi mediji su to učinili viralnim: ‘Khamzat želi razbiti Khabiba‘. Nikad se ne bih borio protiv Khabiba. Nikad se ne bih borio protiv svojih sunarodnjaka."

Tridesetogodišnji Chimaev (13-0) vraća se u borbu protiv bivšeg prvaka srednje kategorije, Roberta Whittakera, na nadolazećem UFC-u 308 zakazanom za subotu, 26. listopada u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Linker
24. rujan 2024 18:20