Ostalo

Khabib Nurmagomedov otkrio zašto nikad neće nedostajati MMA fanovima: ‘Ne brinite!‘

Khabib Nurmagomedov

 GIUSEPPE CACACE/AFP/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije objasnio je težinu svoje ostavštine u svijetu borilačkog sporta

Khabib Nurmagomedov ostaje dosljedan svojoj odluci da je završio svoju borilačku karijeru.

Bivši neporaženi UFC prvak u lakoj kategoriji povukao se iz sporta nakon pobjede protiv Justina Gaethjea na UFC-u 254 u listopadu 2020. godine, završivši karijeru s naslovom prvaka u kategoriji do 70 kilograma i savršenim omjerom bez poraza.

Tijekom nedavnog posjeta Indoneziji, Nurmagomedov je u intervjuu upitan hoće li se ikada vratiti u oktogon.

"Nema šanse", izjavio je Nurmagomedov za indonezijsku medijsku kuću iNews. "Nema ni jedan posto šanse, čak ni u minusu."

Iako je završio borilačku karijeru, Nurmagomedov ostaje aktivan u MMA svijetu, trenirajući talentirane borce kao što su sadašnji UFC prvak u lakoj kategoriji Islam Makhachev, Bellatorov prvak Usman Nurmagomedov, te vjerojatno prvi sljedeći UFC izazivač u bantam kategoriji, Umar Nurmagomedov.

Zbog toga Khabib vjeruje da će njegova ostavština trajati dok se sport mješovitih borilačkih vještina nastavlja razvijati i rasti.

‘‘Ako vam trebaju prvaci, pomažem svojoj braći da postanu prvaci‘‘, rekao je Nurmagomedov. ‘‘Imamo Islama, prvaka. Imamo Umara, sljedećeg izazivača. Imamo Usmana, prvaka u Bellatoru.‘‘

‘‘Imamo mnogo prvaka. Nikada vam neću nedostajati jer u našem timu, u našoj dvorani, stvaramo prvake. Uvijek će biti prvaka iz našeg tima, ne brinite za to‘‘, zaključio je dagestanski ‘‘Orao‘‘.

Linker
01. listopad 2024 20:07