UFC

Shara Magomedov otkrio kako bi prošla borba s Khamzatom Chimaevom, želi se boriti i protiv Nicka Diaza

Shara Magomedov

 Chris Unger/zuffa Llc Via Getty Images
Magomedov prvo mora uspješno premostiti izazov ovog vikenda

Pred svoju sunaslovnu borbu protiv Michala Oleksiejczuka na UFC Abu Dhabiju, koja će se održati ove subote, Shara "Bullet" Magomedov otkriva kako bi izgledao potencijalni budući okršaj s Khamzatom Chimaevom.

Magomedov, poznat po svom zasada savršenom omjeru, suočit će se sa svojim najtežim izazovom do sada u UFC-u, pred njega će stati čvrsti Poljak Michala Oleksiejczuka. U svom posljednjem nastupu, neporaženi Rus borio se protiv Antonija Trocolija, koji je tada debitirao u UFC-u. Nakon pobjede, Magomedov je izazvao Kevina Hollanda, ali nažalost, nije dobio željenu priliku.

Iako je tridesetogodišnji Magomedov jedan od najboljih talenata u srednjoj kategoriji, nije najviše rangirani. To mjesto, pod uvjetom da se Khamzat Chimaev još uvijek može smatrati perspektivnim, pripada njemu. Iako se Chimaev nekoliko puta natjecao u srednjoj kategoriji tijekom svog UFC mandata, "Borz" se i dalje smatra budućim prvakom, iako se često bori sa samim ulaskom u oktogon.

Unatoč tome, fanovi već razmišljaju o mogućem budućem dvoboju između Chimaeva i Shara "Bulleta". Magomedov je iznio svoja razmišljanja o tom potencijalnom dvoboju.

"Čak i ako budem srušen, to nije bitno jer će moji laktovi odraditi posao koji trebaju, tako da nije velika stvar biti srušen. Uvijek ću biti opasan i spreman sam braniti rušenja, ali ako završim na leđima, učinit ću sve što mogu da ga nastavim oštećivati" izjavio je Magomedov na medijskom danu UFC-a u Abu Dhabiju.

Što se tiče Chimaevove budućnosti, ona je još uvijek relativno neizvjesna jer se povukao iz glavne borbe protiv Roberta Whittakera u lipnju zbog zdravstvenih problema. Prvotno je sunaslovna borba subotnje UFC-ove priredbe u Abu Dhabiju trebala biti povratak Nicka Diaza, koji je bio planiran za borbu protiv Vicentea Luquea, no nažalost, Diaz se povukao iz borbe.

UFC je odlučio dodati Shara Magomedova na popis borbi jer je on veliko ime na Bliskom istoku. Bez obzira na to, "Bullet" je izjavio da, ako pobijedi ovaj vikend, želi da mu sljedeći protivnik bude Nick Diaz.

"Ne znam točno kako se stvari organiziraju, samo znam da Vicente Luque možda nije zanimljiv za ovu lokaciju ili općenito, tako da sam sretan što sam u ‘co-main‘ eventu i što ću izaći tamo i pobijediti. Kada to učinim, ako Nick Diaz želi prihvatiti borbu protiv mene, spreman sam dodati težinu i boriti se protiv Nicka Diaza ako moram, ali osim toga, to je uobičajen posao, spreman sam izaći tamo i odraditi svoj posao, spreman sam i pokazat ću zanimljivu borbu" dodao je Magomedov.

Eventualna pobjeda nad nekim kao što je Nick Diaz mogla bi značajno pridonijeti izgradnji Shara "Bulleta" kao velike zvijezde kakvom se nada postati. Međutim, prije toga, mora proći kroz teškog poljskog borca ovog vikenda.

Linker
17. rujan 2024 02:08