UFC

Jon Jones otkrio zbog čega mu je toliko dugo trebalo da se odluči na povratak: ‘Stvar nije u novcu‘

Jon Jones

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Nakon tri godine pauze vraća se ovog vikenda, a otkrio je zbog čega točno je odlučio uzeti tako dugu pauzu

Jon Jones je o prelasku u tešku kategoriju počeo govoriti jako davno, no do nedavno se taj plan nije proveo u djelo. Ove subote na UFC 285 priredbi ćemo ga konačno gledati u teškoj kategoriji, a u kavez se vraća nakon tri godine duge pauze. Protivnik mu je Ciryl Gane, a na liniji je pojas prvaka u teškoj kategoriji.

Nakon pobjede nad Dominickom Reyesom i nove obrane titule u poluteškoj kategoriji, Jones je odlučio uzeti dužu pauzu i propisno se spremiti za nastavak karijere u teškoj. To je i učinio te smo počeli odbrojavati dane do priredbe, a jučer je Jones otkrio kako njegova duga pauza nije imala veze s novcem i odnosom s UFC-om:

‘‘Odgađanje mog debija u teškoj kategoriji nije imalo veze s novcem ili ljutnjom na UFC ili bilo što slično. Ja sam samo želio biti najbolji mogući prije nego se vratim, a osjećao sam da sam potpuno spreman prije nekih godinu dana. Trebali smo vidjeti situaciju oko protivnika, a puno toga se i događalo s UFC-om. No, sada smo ovdje. Imamo Ciryla Ganea, tako da imam osjećaj da mi se zvijezde počinju poklapati‘‘, rekao je Jones za ESPN.

‘‘Počeo sam razmišljati o statusu dvostrukog prvaka istog dana kada sam odlučio da ću ići u tešku kategoriju. Moj cilj za sljedeće tri godine jest biti prvak teške kategorije. To je ono za što se molim, za što spavam i o čemu sanjam. Učinit ću to. Cijelim svojim bićem vjerujem da sam najbolji borac na planeti tako da je moj posao to i dokazati‘‘, dodao je.

Što reći nakon ovakvih riječi osim da jedva čekamo tu subotu i UFC 285.

Linker
04. srpanj 2024 17:17