UFC

Daniel Cormier tvrdi: ‘Jon Jones ne udara jako, protiv Ganea će se morati osloniti na vještinu‘

Jon Jones vs. Daniel Cormier 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
DC je dao odličnu analizu toga što Jonesa čeka ove subote, a kao problem je naveo što i Gane posjeduje sve te vještine

Dva puta su se Jon Jones i Daniel Cormier borili, a oba puta je u kavezu bio Jones. Doduše, druga pobjeda protiv DC-a mu je oduzeta, no svi znamo kako je to izgledalo u kavezu. Ovog vikenda se Jones konačno vraća, te će uz debi u novoj kategoriji, pokušati u isto vrijeme i postati prvak iste.

Ciryl Gane je na nogama tehnički najbolji borac s kojim se Jones do sada susreo, što god on govorio. Thiago Santos mu je također zadao neke probleme, no njega je uspio čisto pobijediti. Sada će se protiv Ganea morati dobrano potruditi, a Cormier je rekao kako će se Jones morati osloniti na tehniku jer ne udara jako:

‘‘Mislim da će morati koristiti vještine jer pazite što ću vam reći – Jon Jones ne udara jako. Ono, ne postoji niti jedna stvar kojom se tu izdvojio. Ima jako koljeno i jake udarce nogama, puno toga radi dosta dobro‘‘, rekao je Cormier u DC&RC Podcastu.

‘‘No kada govorimo o njegovim udaračkim sposobnostima, jednostavno ne posjeduje veliku snagu. Sada kada je dobio oko 13 kg možda je dobio i neku snagu, ali nikad se neće moći mjeriti s Cirylom Ganeom. Trebat će vještine da ovo pobijedi. No, problem je što i Gane posjeduje puno tih vještina. Kada ga pogledate, izgleda kao tip kojem ste u usta stavili pumpu i krenuli pumpati. Ogroman je, to je veliki izazov za Jona Jonesa‘‘, dodao je DC.

Iako uistinu nikada nije poznat po svojim nokauterskim vještinama, Jones je uvijek pronalazio načine kako da protivnike izdominira i pobijedi. Jesu li on i njegov tim pronašli način da to učine i Ganeu, saznat ćemo već ove subote.

Linker
27. lipanj 2024 23:16