UFC

Israel Adesanya objasnio je kako će pristupiti jedinstvenom stilu Dricusa Du Plessisa

Israel Adesanya

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Uskoro ćemo gledati vrlo zanimljiv okršaj za titulu UFC-ove srednje kategorije, a evo s kojim mentalnim pristupom bivši prvak ulazi u taj meč

Israel Adesanya je spreman za svoj povratak u kavez i okršaj s Dricusom Du Plessisom u kojem će napasti titulu UFC prvaka srednje kategorije. Njihova borba će se održati 17. kolovoza na UFC-u 305 u Perthu, u Australiji.

Prošlog rujna izgubio je pojas od Seana Stricklanda što je bilo veliko iznenađenje i sada čeka prilika da vrati pojas u svoje vlasništvo protiv "Stillknocksa" Du Plessisa.

Na svom prilično brzom putu do vrha, trenutni prvak srednje kategorije je pobijedio borce poput Roberta Whittakera, Dereka Brunsona i Darrena Tilla. Na tom putu, Du Plessis je postao poznat po svojem neobičnom stilu hrvanja i udaranja.

Evo kako Adesanya, jedan od najcjenjenijih udarača u UFC-u, planira parirati Du Plessisovom jedinstvenom stilu na UFC-u 305.

Adesanya se nedavno pojavio u intervjuu objavljenom na YouTube kanalu The Sias du Plessis Show. Bivši UFC prvak srednje kategorije djelovao je neopterećeno nepredvidivim stilom i fizičkom snagom svog sljedećeg protivnika iz Južne Afrike.

"The Last Stylebender" se prisjetio svoje pobjede nad Alexom Pereirom koji je izgledao fizički nadmoćno. Sukladno tome, Du Plessisova veličina i neortodoksni stil neće natjerati Adesanyu da promijeni svoju strategiju.

"Borio sam se s najvećim borcem srednje kategorije, Alexom Pereirom, i nokautirao sam ga", rekao je Adesanya. "Kako ću se nositi s Dricusovom jedinstvenošću? Jednostavno ću biti jedinstven i sam. Bit ću dosljedan onome tko jesam. Nikada više neću odstupiti od svog stila ili ritma samo zato što želim učiniti nešto drugačije ili udovoljiti nekome."

"Uvijek ću se držati svog stila i onoga u čemu sam najbolji, a to je premlaćivanje ljudi na fantastičan način. I da, to sam radio cijelu svoju karijeru i želim se vratiti tome", dodao je Adesanya. "Nisam stvarno zabrinut zbog ishoda. Više me zanima sam put."

Nigerijsko-novozelandski borac više je puta spomenuo da želi uživati u procesu, umjesto da brine o ishodu svoje borbe s Du Plessisom.

Ovaj meč predstavlja zanimljiv sraz stilova između Adesanyine precizne udaračke vještine i Du Plessisovog svestranog pristupa. Hoće li se Adesanya vratiti na vrh ili će Du Plessis potvrditi svoju dominaciju, ostaje nam vidjeti u ovom uzbudljivom okršaju za titulu srednje kategorije.

Linker
26. rujan 2024 06:40