UFC

(VIDEO) Godina brutalnih nokauta: Tek smo na pola godine, a UFC-ova kolekcija nokauta izgleda fantastično!

Nokauti u prvoj polovici 2023. godine

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je izdvojio najbolje nokaute kojima smo svjedočili tijekom ove kalendarske godine

Prva polovica ove kalendarske godine ponudila je nekoliko vrlo upečatljivih UFC-ovih evenata i mečeva o kojima će se dugo pričati.

Najviše smo iščekivali spektakularni UFC 300 event koji nam je ponudio fantastičan ‘‘fight card‘‘, a nije puno zaostajao ni UFC 299 održan mjesec dana uoči povijesnog UFC 300 spektakla.

Alex Pereira borac je koji sigurno prednjači u ovom trenutku kad je u pitanju izbor za najboljeg borca u ovoj kalendarskoj godini. ‘‘Poatan‘‘ je odradio dva nastupa u prvoj polovici 2024. godine i upisao je dvije spektakularne pobjede.

Na UFC 300 eventu nokautirao je Jamahala Hilla već u prvoj rundi borbe, a sjajan nokaut upisao je i na UFC 303 eventu održanom krajem šestog mjeseca. Jiri Prochazka izvukao je deblji kraj u toj borbi.

Iako je odradio ‘‘samo‘‘ jedan meč u prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći kako i Max Holloway ima dobru godinu. Nestvarno dobri ‘‘Blessed‘‘ Holloway borio se na UFC 300 eventu za ‘‘BMF‘‘ titulu. Nakon gotovo punih 25 minuta dominacije nad favoriziranim Justinom Gaethjeem, Holloway je pokazao zašto je pravi ‘‘BMF‘‘. Deset sekundi prije kraja meča koji je glatko dobivao na bodove, Holloway je pokazao prstom na sredinu kaveza i pozvao je Gaethjea na otvoreno šaketanje.

Napraviti nešto takvo protiv udarača kakav je Gaethje zbilja je riskantno, posebno u situaciji kada vas deset sekundi dijeli od pobjede. No, tko ne riskira, ne profitira. Holloway je nadmudrio Justina u otvorenoj razmjeni i brutalno ga je nokautirao u doslovno posljednjoj sekundi dvoboja. Definitivno favorit za najbolji nokaut u ovoj godini.

Svog ‘‘konja za trku‘‘ u konkurenciji za najbolji nokaut godine ima i Vinicius Oliveira. Brazilac je početkom trećeg mjeseca dočekao Bernarda Sopaija, talentiranog Albanca koji je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘. Debi u UFC-u Sopai ne pamti po dobrome, jer Oliveira ga je brutalno nokautirao 19 sekundi prije kraja dvoboja. Presudilo je ‘‘leteće koljeno‘‘ Viniciusa Oliveire.

Jedan od upečatljivijih nokauta upisao je i Dustin Poirier. ‘‘Diamond‘‘ je ranije ove godine pristao boriti se protiv Benoita Saint Denisa, Francuza koji je bio na glasu kao jedan od najnepoželjnijih protivnika u lakoj kategoriji. Nakon vrlo teške prve runde za Poiriera, Dustin se u drugoj rundi vratio u meč, a zatim ga je u potpunosti preokrenuo sjajnim nokautom.

Svi dosad nabrojani nokauti samo su dio sjajne UFC-ove kompilacije koja uključuje najbolje nokaute u prvoj polovici 2024. godine. Tek smo na pola godine, a kolekcija izgleda fantastično. Ako sumnjate, najbolje da se sami uvjerite.

Video je ispod teksta, uživajte!

Linker
26. rujan 2024 13:42