UFC

Michael Bisping smatra da Strickland radi grešku: ‘Dokaži da si neokrunjeni kralj, ne možeš tako dugo pauzirati‘

Sean Strickland

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sean Strickland ne želi se boriti za status sljedećeg izazivača

Israel Adesanya protiv Dricusa Du Plessisa za pojas, Robert Whittaker protiv Seana Stricklanda za sljedećeg izazivača. Kada biste pitali većinu MMA fanova da naprave uparivanja pri vrhu UFC-ove srednje kategorije, ovo bi bio njihov odgovor.

Meč između Du Plessisa i Adesanye službeno je ugovoren za UFC 305 event u Perthu, a iako meč između Stricklanda i Whittakera itekako ima smisla, Strickland zasad nije zainteresiran za taj okršaj.

Navikli smo da je Sean Strickland uvijek spreman na okršaj, nikada ne kalkulira i nije mu bitno kada, gdje ili protiv koga. No, Sean Strickland kao da se donekle umorio od takvog pristupa ovom sportu i sada želi da mu UFC vrati usluge koje je učinio proteklih godina. D

‘‘Borba protiv Whittakera neće se dogoditi, odbit ću taj meč. Whittaker ne zaslužuje meč protiv mene, jer ja sam sljedeći na redu za napad na pojas. Obranio sam titulu i trenutno sam prvi izazivač. Meč s Whittakerom neće se dogoditi. On je izgubio od Dricusa i Adesanye vrlo uvjerljivo. Ja sam porazio ‘Izzyja‘, a porazio sam i Dricusa, ali pokrali su me u Kanadi. Ništa od borbe s Whittakerom, planiram čekati napad na pojas.‘‘, nedavno je Strickland izjavio u intervjuu za MMA Crazy.

Nekim borcima čekanje se isplati, ali Michael Bisping smatra kako bi se Stricklandu ovakav pristup mogao obiti o glavu. Umirovljeni borac i nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije savjetuje Stricklanda da ne uzima preduge pauze i nastavi biti aktivan kao što je dosad bio.

‘‘Ne možeš samo pauzirati i smatrati da te nešto definitivno čeka. Moraš se izložiti, ostaviti utisak, napredovati svakim trening kampom. Daj svima do znanja da si neokrunjeni prvak. Ne želiš biti sa strane. Recimo da Dricus porazi ‘Izzyja‘. To je pod velikim upitnikom, ali recimo da se dogodi. Što ako se Dricus ozlijedi? Recimo da borba bude jako teška, on pokida koljeno, zadobije veliku posjekotinu iznad oka ili završi slomljene vilice. Vratit će se, ali trebat će mu šest ili devet mjeseci. Hoće li Strickland i dalje čekati u tom slučaju?‘‘, pitao se Bisping.

Realnost je da će Strickland na kraju postupiti onako kako mu narede UFC-ovi čelnici. Istina da bi Strickland trebao dobiti određene posljedice zbog svega što je činio za organizaciju spašavanjem evenata i uskakanjem na ‘‘short notice‘‘, ali UFC-ovi čelnici na kraju će odlučiti kolike zasluge Strickland uistinu zaslužuje.

Linker
19. srpanj 2024 14:49