UFC

Israel Adesanya najavio svoj povratak u oktogon. Otkrio je i tko je sljedeći izazivač za titulu u srednjoj kategoriji

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Adesanya će, sudeći prema svojim željama, biti još dugo prisutan u UFC-ovom svijetu

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji, Israel Adesanya, izrazio je želju da se vrati u oktogon prije kraja ove godine.

Ranije ove godine, Adesanya je doživio poraz u pokušaju da vrati titulu UFC prvaka u srednjoj kategoriji, nakon što je izgubio od Dricusa Du Plessisa. Iako je pokazao dobru izvedbu, Du Plessis ga je svladao prisiljavanjem na predaju, čime je Južnoafrikanac obranio pojas. Nakon ovog poraza, mnogi su se pitali što slijedi za Adesanyu. Ipak, čini se da 35-godišnjak nema namjeru povući se iz sporta, već planira nastaviti karijeru s ciljem ponovnog osvajanja titule.

U nedavnom intervjuu, Adesanya je otkrio da bismo ga mogli ponovno vidjeti u oktogonu u narednih nekoliko mjeseci. "Revanš s Du Plessisom će doći kasnije," rekao je Adesanya. "Trenutno, nakon što sam se tek borio s njim, ne vjerujem da će se to dogoditi odmah. Radije bih se borio, ne nužno za pojas, već jednostavno zbog borbe. Iako više nemam pojas, moje ime je i dalje na njihovim usnama. Još uvijek sam Israel Adesanya. Sada ih prepuštam da me izazovu ili što god već. Trenutno, želim se boriti još jednom prije kraja ove godine ili početkom sljedeće. Još uvijek ne znam."

Adesanya je također istaknuo da se usredotočio na trening i povratak u formu. "Treniram, radim na onome gdje smo stali. Dobit ću poziv u nekom trenutku s nekoliko opcija. Mislim da će me Dana uskoro kontaktirati. Sean Strickland će se prvo boriti s Du Plessisom, mislim da je on sljedeći. Pa, vidjet ćemo kako će se to odvijati, kao i borba Whittaker-Khamzat, a tu su i neki mlađi momci koji dolaze. Dakle, vidjet ćemo."

Adesanyin povratak u oktogon mogao bi donijeti nove uzbudljive mečeve, a njegova odlučnost da ponovno osvoji pojas ukazuje na to da će njegovo ime još dugo biti prisutno u svijetu UFC-a.

Linker
02. listopad 2024 21:02