UFC

Hoće li Pereiru ova tendencija koštati titule? Borac tvrdi: ‘Previše se oslanja na to, a Rountree je snažan udarač‘

 Alex Pereira vs. Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iako je tako mogao u srednjoj kategoriji, poluteškaši ipak snažnije udaraju i opasnost je puno veća

Nismo morali dugo čekati do povratka Alexa Pereire u UFC-ov kavez. Ovoga vikenda, točnije na UFC 307 priredbi, ‘‘Poatan‘‘ će pokušati obraniti svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a izazivač će biti Khalil Rountree Jr. Borac je to kojeg se baš nije očekivalo u ovoj ulozi, no UFC je procijenio da on mora biti sljedeći.

Khalil je udarač, što nominalno stilski odgovara prvaku Pereiri, no to nikako ne znači da ga čeka lagan zadatak. Dosta jako Rountree može udariti i nanijeti probleme protivniku, a Stephen Thompson detektirao je jedan problem koji Pereira ima, a koji bi ga mogao koštati:

‘‘Agresivnost nije funkcionirala kada se borio protiv ‘Izzyja‘, znate. Postoji jedna stvar na koju ga uhvate svaki puta kada se upusti u otvorenu tučnjavu, a to je da prima udarce bez da ih pokuša izbjeći. Adesanyi se tako unio u facu i pokušao ga pogoditi dok je primao udarce, a ovaj ga je zakačio i ugasio‘‘, rekao je ‘‘Wonderboy‘‘ za Submission Radio.

‘‘Mislim da se previše oslanja na svoju čvrstoću, istina je da je dosta čvrst za tipa koji se toliko često bori, ali da, to je jako opasno. Ako tako opet dođe nekom jakom udaraču, pogotovo Khalilu Rountreeju, ne znam, Rountree je snažan tip‘‘, dodao je.

Iako je tako mogao u srednjoj kategoriji, poluteškaši ipak snažnije udaraju i opasnost je puno veća. Vidjet ćemo hoće li Rountree uistinu uspjeti ugroziti prvaka i napraviti mu probleme, no sigurna je stvar da s njim ne treba ulaziti u tako otvorene razmjene.

Linker
01. listopad 2024 17:09