UFC

Dana White razočaran dugogodišnjim partnerima: ‘Iskazali su nepoštovanje prema onome što radimo posljednjih 20 godina‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Merab Dvalishvili (desno) - glavna borba UFC 306 eventa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Predsjednik UFC-a ne skriva razočaranost nakon vijesti o sljedećem meču Canela Alvareza

Proteklih tjedana više puta osvrtali smo se na UFC 306 event koji će se održati 14. rujna (deveti mjesec) u Las Vegasu. Po prvi puta UFC će gostovati u dvorani pod nazivom ‘‘Sphere‘‘. Radi se o nevjerojatno spektakularnom zdanju sferičnog oblika, a UFC-ov predsjednik Dana White najavljuje kako nas čeka ‘‘neviđen spektakl‘‘.

Nažalost, ‘‘fight card‘‘ te priredbe ne navodi na nešto pretjerano spektakularno i dosad neviđeno, ali bit će jako interesantno vidjeti što UFC sprema s produkcijske strane u ovoj prelijepoj dvorani.

Osim pomalo razočaravajućeg ‘‘fight carda‘‘, UFC je naišao na još jedan problem. Canelo Alvarez, ponajveća svjetska boksačka zvijezda, istog dana kada se bude održavao UFC 306, odradit će svoj sljedeći nastup. Ne samo da će nastupiti i na taj način podijeliti publiku na boksačke i MMA fanove, nego će nastup odraditi na teritoriju Las Vegasa.

Edgar Berlanga bit će Canelov protivnik, a borba će se održati unutar T-Mobile Arene, dvorane koja je pod vlasništvom MGM Grand grupacije. Dana White dugi niz godina surađuje s MGM Grand kompanijom, ali odnosi MGM-a i UFC-a mogli bi biti narušeni nakon odluke da T-Mobile Arena ugosti Canelov meč 14. rujna.

‘‘Canelo je jedan od tipova koje poštujem i ovo je dobra stvar za PBC Ala Haymona. Haymon mi je sada na neki način oduzeo taj datum, a tipovi iz MGM nisu učinili ništa osim iskazali nepoštovanje UFC-u i meni za sve što činimo posljednjih 20 godina. Tako je, kako je, idemo dalje.‘‘, rekao je White.

UFC je organizirao 43 eventa u MGM Grand Areni, 29 u T-Mobile Areni, a jedan su održali i u Parku MGM. Dugi niz godina suradnja UFC-a i MGM-a više je nego uspješna, ali Dana White ne skriva kako je pogođen potezom MGM-a kojim su odlučili ugostiti Canela i Berlangu.

White ulaže ogromne novce u organizaciju UFC 306 eventa, ali okolnosti zasad nisu dobre. ‘‘Fight card‘‘ je ispod očekivanja, a Canelo Alvarez svojom novom borbom sigurno će narušiti brojke koje je White očekivao da će njegov megaspektakularni event postići.

Linker
03. rujan 2024 14:16