UFC

Dana White službeno kompletirao ‘fight card‘ UFC 306 priredbe: ‘Najveći sportski događaj‘ u povijesti djeluje razočaravajuće

Valentina Shevchenko (lijevo) i Alexa Grasso (desno)

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Prvi UFC-ov dolazak u spektakularni Sphere ponudit će ukupno 10 mečeva

Nedavno ste na našem portalu imali prilike čitati analizu UFC 306 eventa. Unutar te analize citirali smo Danu Whitea koji je najavljivao UFC 306 kao ‘‘najveći sportski događaj koji je itko ikada vidio.‘‘. Također smo naveli ‘‘fight card‘‘ tog eventa definitivno ne ide u tom smjeru i UFC 306 naginje prema katastrofi.

Nadali smo se da Dana i UFC čuvaju neki ‘‘as u rukavu‘‘ i da nas čeka potvrda nekog ogromnog meča. Povratak Conora McGregora upotpunio bi tako velik event, ali i borba između Ilije Topurije i Maxa Hollowayja također bi podigla ‘‘fight card‘‘ na višu razinu. Nažalost, nismo dobili ništa od toga.

Dana je sinoć službeno potvrdio kompletan ‘‘fight card‘‘ UFC 306 eventa, a iako program u globalu izgleda dobro, očekivali smo puno, puno više.

Kao što se već neko vrijeme ‘‘šuškalo‘‘, priredbu će predvoditi Sean O‘Malley i Merab Dvalishvili. Okršaj između prvaka bantam kategorije O‘Malleyja i prvorangiranog izazivača Meraba Dvalishvilija nešto je na čemu se mjesecima radilo, a konačno će Gruzijac dobiti priliku boriti se za pojas. Deset uzastopnih pobjeda trebao je Merab za takvu priliku.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas još jedan okršaj za pojas. Alexa Grasso i Valentina Shevchenko borit će se po treći put zaredom, a ulog je Alexina titula prvakinje u muha kategorija. Meksikanka je došla do pojasa šokantnom pobjedom nad Valentinom Shevchenko u trećem mjesecu prošle godine. Šest mjeseci godine, Grasso i Shevhenko predvodile su ‘‘Noche UFC‘‘ event, a njihov sjajni meč na pet rundi završen je neriješenim ishodom.

Dvije najbolje borkinje muha kategorije ove godine obnašale su ulogu glavnih trenerica u najnovijoj sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a njihov međusobni okršaj bit će kruna te sezone.

UFC-ov predsjednik Dana White sinoć je potvrdio još jedan okršaj koji se očekivao na ‘‘fight cardu‘‘ ove priredbe. Diego Lopes i Brian Ortega ukrstit će rukavice nakon što nismo uspjeli pogledati njihov okršaj u sklopu UFC 303 eventa održanog krajem šestog mjeseca. Ortega je na dan eventa otkazao nastup jer se razbolio, a Dan Ige uskočio je na ‘‘short notice‘‘ tri sata prije same borbe. Lopes je svladao Igea jednoglasnom odlukom sudaca i zadržao je priliku za meč protiv Ortege.

Ostatak ‘‘main carda‘‘ popunit će okršaj Daniela Zellhubera i Estebana Ribovicsa te borba Ronalda Rodrigueza i Odea Osbournea. Potencijalno uzbudljivi mečevi, ali definitivno nisu ovo borbe koje bi se našle na ‘‘najvećem sportskom događaju ikad viđenom.‘‘

Činjenica da će ovo biti prvi UFC-ov event u fantastičnom Sphereu zapravo je najspektakularniji čimbenik ove priredbe. Dana White najavljuje produkcijski spektakl i nešto ‘‘dosad neviđeno‘‘. Ne sumnjamo da će UFC odraditi sjajan posao s te strane, ali vrhunski ‘‘fight card‘‘ je ipak najvažniji čimbenik koji neku priredbu čini većom od ostalih. Dana White i UFC zakazali su po tom pitanju.

Linker
08. rujan 2024 13:47