UFC

Covington namjerava sukob s American Top Teamom odraditi do kraja, idući je Dustin Poirier

Colby Covington

 screenshot (YouTube, BT Sport)
Za očekivati su bile prozivke od strane Colbyja Covingtona i prema Dustinu Poirieru

Colby Covington u nekom je svom osobnom ratu s gotovo cijelom American Top Team dvoranom, izuzev njenog vlasnika Dana Lamberta, o kojem još uvijek ima većinom lijepe riječi. Tako da nas ne treba čuditi što je njegova borba protiv Jorgea Masvidala na neki način prikazana kao Colby protiv ATT-ja.

Možda ste mislili da će taj sukob ovog vikenda završiti? Ako je to slučaj, prevarili ste se, barem ako Colby opravda status favorita i dođe do pobjede nad svojim bivšim velikim prijateljem. Kako je otkrio Michaelu Bispingu u razgovoru za BT Sport, tada se namjerava prebaciti na Dustina Poiriera, borca koji je prvi stao čvrsto uz Masvidala. I to namjerava napraviti prije nego krene ponovno gledati prema svjetskoj tituli, koju je do sada neuspješno dva puta pokušao osvojiti.

"Ima još jedna osobna nesuglasica s tom dvoranom koju moram odraditi, a to je Dustin Poirier. Tip koji u medijima svašta govori. Kaže da je naša borba neminovna, budemo li se borili da će netko ići u zatvor. Mislio sam da taj tip treba biti dobar momak. Ne želi se boriti u Octagonu i zaraditi gomilu novca nego se želi boriti protiv mene na ulici, napustiti svoju obitelj i otići u zatvor? Smiješno je to, jer on oduvijek ima neku potrebu boriti se protiv mene. Ja imam samo jednu potrebu. Neka to bude borba koju će ljudi gledati za sebe i uživati. Neka svijet vidi. Nešto kao što si imao s Conorom dok je bio u spavaćoj sobi s tvojom suprugom Jolie", rekao je Colby.

Niti u slučaju Poiriera nije u potpunosti jasno kad je sve krenulo u krivom smjeru, ali pokušao je Colby to objasniti. Po ovome što je rekao u pitanju je 2019. godina i njegova posljednja borba prije prvog susreta s Usmanom, odnosno jedna borba nakon one koju je odradio protiv Rafaela Dos Anjosa, nakon koje Jorge tvrdi da je njihovo prijateljstvo krenulo pucati.

"Sve je krenulo nešto prije moje borbe s Robbiejem Lawlerom. Stao je na stranu Robbieja, iako on u tim trenucima nije niti bio član naše dvorane. Svaki put kad je Dustin trebao pomoć u pripremama, bio sam tu za njega, sparirali smo preko stotinu rundi. Pomogao sam mu hrvački, pomogao sam mu po pitanju mentaliteta, zbog mene je došao tu gdje je. A onda me odbacio zauzevši stranu čovjeka koji nije dio naše dvorane. Počeo sam ga onda prozivati jer je on kroz medije to radio meni. Jednako kao što koristi svoju zakladu da bi prikrio porez, to je istina. Gura svoju kći u prvi plan da ispadne dobar tip, ali on nije dobar tip. On je smeće od osobe", još je kratko dodao.

Mali je problem što bi ovdje Colby svakako bio krupniji borac, budući da bi se očekivalo da se Dustin digne u velter kategoriju. S druge strane, Dustin je sam otkrio kako je trenutno u fazi gdje traži borbu koja mu donosi najviše novaca te da velter zapravo je ono gdje se vidi. Dakle, ne odbacujmo ovu borbu, posebno ako Covington bude onaj kome će sudac u nedjeljno jutro podići ruku.

Linker
07. srpanj 2024 04:45