UFC

Cory Sandhagen puca na sam vrh: ‘Želim dokazati da sam kralj džungle!‘

Cory Sandhagen
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Težak ispit čeka ‘‘Sandmana‘‘ ovog vikenda u Las Vegasu, no 29-godišnjak vjeruje svojim mogućnosti

Borba između Coryja Sandhagena i T.J. Dillashawa (16-4, 12-4 UFC) vjerojatno nam donosi idućeg izazivača za pojas UFC-ove bantam kategorije. Naravno, aktualni prvak Aljamain Sterling prvo će odraditi revanš protiv Petra Yana, a pobjednik te borbe vjerojatno će braniti titulu protiv Sandhagena ili Dillashawa. Drugorangirani Sandhagen (14-2, 7-1 UFC) trebao se boriti protiv T.J.-a još u svibnju no bivši prvak otkazao je tada borbu protiv Sandhagena zbog posjekotine koju je zadobio na treningu. Cory nije bio zainteresiran za niti jednog drugog protivnika nego je odlučio pričekati na oporavak Dillashawa. Njih dvojica ovog vikenda ujedno će i predvoditi UFC on ESPN 27 priredbu. ''Sandman'' se u razgovoru za MMA Junkie osvrnuo na nadolazeći nastup.

''Ovo je borba koju sam želio. Znam kako je izgradnja imena vrlo bitna stvar u ovom sportu. Jedna od glavnih motivacija za borbu protiv T.J.-a bila je činjenica kako su se Dillashaw i Petr Yan međusobno prozivali, a Petr je tada rekao da ukoliko pobijedi Sterlinga, želi borbu protiv nekog čije ime vrijedi i nosi određenu težinu. Želim mu oduzeti taj argument i takve ću stvari raditi sve dok ne dobijem priliku za napasti pojas.''

Cory Sandhagen trenutno je na dvije pobjede u nizu (Marlon Moraes, Frankie Edgar), a posebno impresivan bio je nokaut ''letećim'' koljenom nakon samo 28 sekundi borbi protiv Frankieja Edgara. ''Sandman'' je uvjeren kako mu pobjeda protiv Dillashawa garantira priliku za napasti pojas, a svejedno mu je tko će braniti titulu protiv njega.

''Obje borbe su slatke i privlačne na svoj način. Zbilja želim osvetiti svoj poraz protiv Sterlinga (lipanj, 2020. godine) zato što sam egoističan u tolikoj mjeri da ne želim da itko misli kako postoji netko bolji od mene. To je na neki način stvar koju svi osjećamo. Dokazujemo gdje pripadamo u hranidbenom lancu. Stvarno bih bio sretan kada bi svi znali da sam iznad Sterlinga i Yana u hranidbenom lancu. Dokazati takvu stvar protiv Sterlinga bilo bi slatko. Pobijediti Yana također bi bilo dobro jer ljudi imaju jako visoko mišljenje o njemu kao borcu. Želim dokazati da sam kralj džungle, da sam na vrhu lanca. Dakle obojicu bih rado pobijedio.'', dodao je Cory Sandhagen.

Nema sumnje kako je ''Sandman'' fantastičan borac i pripada samom vrhu kategorije, a borba protiv borca poput T.J. Dillashawa pokazat će nam je li Sandhagen uistinu spreman za preuzeti vrh hranidbenog lanca u bantam kategoriji. Aljamain Sterling ga je porazio nakon samo 88 sekundi borbe, no to je ujedno jedini Sandhagenov poraz u UFC-u te je zasigurno motiviran dokazati kako se samo radilo o izrazito lošem danu.

Linker
01. srpanj 2024 21:27