UFC

Oliveira najavio borbu protiv Poiriera: ‘Bit će to rat u kojem ću ga prisiliti na predaju‘

Charles Oliveira
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Charles Oliveira opisao je kako vizualizira svoju prvu obranu titule UFC prvaka

U svibnju smo dobili novog UFC prvaka lake kategorije, nasljednika Khabiba Nurmagomedova. Već jako dobro znamo kako je to postao Charles Oliveira, koji je ovog mjeseca prvi put došao na jednu UFC priredbu u ulozi prvaka. Bio je gost UFC 264 priredbe i borbe Dustina Poiriera protiv Conora McGregora. UFC-ov plan vjerojatno je bio sučeliti ga u Octagonu s pobjednikom te tako odmah krenuti u promociju njegove prve obrane titule, no način kako je borba završila je to onemogućio.

Charlesu je istog dana Dustin Poirier najavljen kao idući protivnik i on računa na to. Malo ga je ipak uznemirila Poirierova poruka Nateu Diazu, u kojoj je isti izrazio interes poravnati neke stare račune koji su ostali iza njih, budući da njihova dogovarana borba nikad nije održana. Kad bi se otišlo u tom smjeru, Dustin bi po drugi put odbio borbu za naslov, oba puta protiv Brazilca.

"Vjerujem da se Dustin borio protiv Conora jer je znao da će zaraditi puno novca. Propustio je borbu za pojas, ali je znao da će ako pobijedi biti idući na redu. No, sad ne znam koji su mu planovi. Borba protiv Natea donijela bi mu također puno novca, no ne vidim logiku za nju. Svatko misli na svoj način, a ja mislim kako je borba Oliveire i Poiriera ona koju treba dogovoriti. No, nisam zabrinut. Ja sam prvak i nikoga ne lovim nego sam ja onaj kojeg drugi love i pokušavaju doći do mog pojasa", rekao je Oliveira razgovoru za MMA Fighting.

Ako do borbe, kako se svi nadaju, dođe, uvjeren je u svoju pobjedu, a zna i kako. Nakon što je to napravio samo jednom u posljednjih pet borbi, vjeruje "Do Bronx" kako će se vratiti svojoj najpoznatijoj metodi, onoj u njegovom slučaja zapravo rekordnoj.

"Imam povjerenja u snagu mojih ruku, ali mislim da u borbi protiv Dustina mogu doći do prisiljavanja na predaju. Radit ću rukama, udarcima, nanijeti mu štetu, a onda ga prisiliti na predaju. Bit će to rat, sjajna borba. On zaslužuje sav mogući respekt, ima jake ruke i dobar jiu-jitsu. Bit će to svakako dobra borba, ali vjerujem u svoju pobjedu. Njega cijenim zbog svega što je napravio, ali nisam osoba koja se brine oko onoga što tko donosi u borbu. Svi znaju koliko sam napredovao te kakav mi je grappling oduvijek bio. Ja sam dobro, mentalno, fizički i duhovno. Sretan sam. Ono što je moje namjeravam braniti u prosincu.", najavio je.

Nije nam jasno zašto tolika pauza ako je on zdrav, kao i potencijalni izazivači, no isto tako je činjenica da niti jedan Top 10 borac lake kategorije trenutno nema ugovorenu borbu. Čini se da se UFC-u jednostavno ne žuri.

Linker
03. srpanj 2024 15:29