UFC

Colby Covington objasnio zašto će T.J. Dillashaw izgubiti: ‘On više ne vjeruje u sebe‘

Colby Covington
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Prvorangirani velteraš smatra da borci nakon suspenzije zbog dopinga redovito gube

T.J. Dillashaw ovog vikenda vraća se nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga te predvodi UFC-ovu priredbu borbom protiv Coryja Sandhagena. Pobjednik te borbe gotovo sigurno će biti idući izazivač nakon što Petr Yan i Aljamain Sterling odrade svoj revanš. UFC-ov velteraš Colby Covington u razgovoru s Jamesom Lynchom dao je svoje predviđanje te borbe.

''Uobičajena je stvar da borci koji se vrate nakon suspenzije zbog dopinga ne prolaze dobro u borbama. Nije bitno koga će staviti u kavez ispred njega (Dillashawa). Jednostavno ne vidim način na koji će on biti isti kao nekoć. On je bio mentalno jak na osnovu nedozvoljenih stvari koje je konzumirao, a sada kada je to izgubio, doći će do znatne promjene u njegovom mentalnom sklopu. On sumnja u samog sebe i više si ne vjeruje. Zato je i pomaknuo borbu sa svibnja na srpanj. Vjerojatno se jako propitkuje. Jednostavno ne vidim način na koji će on pobijediti nakon suspenzije zbog dopinga'', rekao je Colby ''Chaos'' Covington.

Pravi razlog prebacivanja borbe sa svibnja na srpanj posjekotina je koju je Dillashaw zadobio tokom priprema za borbu protiv Sandhagena. Što se mentalnog aspekta tiče, T.J. Dillashaw nedavno se u razgovoru s Brendanom Schaubom dotaknuo upravo toga.

''''Ako bih smatrao da sam došao tamo na vrh zbog dopinga, ne bih sada prozivao borca poput Sandhagena. Ne bih tražio protivnika iz Top 5 i davao svima do znanja da ću vratiti svoj pojas. Bit ću je**na životinja kad se vratim u kavez. Pokušali su mi nuditi protivnike koji nisu u Top 5, no odbio sam. 35 godina mi je i želim svoj pojas natrag.'', rekao je Dillashaw.

Čini se kako T.J. tvrdi totalno suprotne stvari od onoga što Covington najavljuje. Preostaje nam pričekati rane nedjeljne sate, a onda ćemo saznati tko je zapravo bio u pravu. Bio Dillashaw pod dopingom ili ne, Cory Sandhagen izuzetno je težak ispit i puno toga će nam pokazati o bivšem prvaku UFC-ove bantam kategorije.

Linker
06. srpanj 2024 23:48