Regija

FNC 20 bogatiji za još jedan vrhunski meč: Talentirani srpski velteraš borit će se protiv vrlo opasnog Poljaka

Jovan Marjanović (lijevo) vs. Kamil Kraska (desno)

 Fnc
Vodeća regionalna MMA organizacija nastavlja popunjavati "fight card" nadolazećeg FNC 20 spektakla

Nakon što je jučer potvrđen meč između Frana Luke Đurića i Voje Simičić, FNC 20 od danas je bogatiji za još jedan meč. Vodeća regionalna MMA organizacija službeno je potvrdila odličan okršaj u velter kategoriji.

Jovan Marjanović (9-2-0) rukavice će ukrstiti s Poljakom Kamilom Kraskom (11-3-0). Marjanovića smo pod okriljem FNC-a gledali dvaput i u oba navrata je oduševio. U 11. mjesecu prošle godine nokautirao je Ivicu Truščeka početkom druge runde, a početkom šestog mjeseca na spektaklu u Beogradu, Marjanović je u prvoj rundi nokautirao Brada Wheelera.

"Šuškalo se" kako bi Marjanović mogao dobiti i "title shot" u velter kategoriji, ali njegov meč protiv Kraske neće biti za pojas koji je upražnjen odlaskom Nikole Joksovića iz organizacije. Radi se o "običnom" meču, ali itekako zahtjevnom po Marjanovića.

Kraska iza sebe ima 11 pobjeda i tri poraza, vrlo impresivan "score". Većinu svoje dosadašnje karijere gradio je u FEN organizaciji unutar koje je upisao šest pobjeda i dva poraza. Zanimljivo je kako je dvaput dobivao bonus za najbolju borbu večeri, a jednako toliko puta nagrađen je bonusom za najbolji submission večeri. Posljednji nastup upisao je u osmom mjesecu ove godine, ali unutar Babilon MMA organizacije. Submissionom u prvoj rundi porazio je Matiasa Juareza, čime je došao na dvije uzastopne pobjede.

Kraska je čak šest puta u karijeri slavio submissionom, tri puta nokautom te dvaput na bodove. Parter mu je jača strana i bit će to zanimljiv okršaj stilova, jer Jovan ipak preferira držati borbu na nogama.

Hoće li se Kraska pokazati sjajnom inovacijom za FNC ili će Jovan Marjanović doći do još jedne ekspresne pobjede, saznat ćemo 23. studenog (11. mjesec) u Areni Zagreb.

Linker
03. listopad 2024 15:08