UFC

Khabibov rođak prozvao Meraba: ‘Znaš da je tada ramazanski post, ali inzistiraš da se borimo u tom terminu‘

Umar Nurmagomedov

 Instagram (umar Nurmagomedov)
Neporaženi Umar Nurmagomedov predložio je Merabu termin u kojem se mogu obračunati

Merab Dvalishvili dugo je čekao na "title shot" u UFC-ovoj bantam kategoriji. Deset uzastopnih pobjeda upisao je prije nego je dobio priliku boriti se za pojas koji je na koncu i osvojio.

Više puta Gruzijac se javno žalio zbog "nepoštenog tretmana" i činjenice da je morao proći "sito i rešeto" kako bi dobio napad na titulu. Dojam je kako Merab sada želi da svaki sljedeći izazivač prođe trnovit put prije nego napadne titulu i zato uporno odbacuje Umara Nurmagomedova kao potencijalno sljedećeg izazivača.

Sjajni Khabibov rođak najizgledniji je kandidat za napad na pojas, ali Merab smatra da Umar tek treba zaslužiti tu priliku. Zamjera mu premalo mečeva s borcima iz samog vrha, ali Umar je u svom posljednjem nastupu porazio Coryja Sandhagena i potvrdio je svoju klasu.

Merab pokušava "progurati" Deivesona Figueireda kao sljedećeg, a ukoliko će ipak Umar biti sljedeći, Merab inzistira da se meč održi tek u trećem mjesecu sljedeće godine. Umar Nurmagomedov smatra kako je to zapravo Merabova taktika kojom će izbaciti Umara iz konkurencije za napad na pojas.

"Hej, Merabe. Ti znaš da ramazanski post započinje u ožujku (treći mjesec) i znajući to, inzistiraš da se borimo u ožujku. U drugom mjesecu održat će se event u Australiji i tamo nas neće uvrstiti. Ali u siječnju (1. mjesec) će biti priredba u Los Angelesu. Idemo se tamo boriti, to je dovoljno vremena za pripremu. Prekini tražiti izlike i daj ljudima ono što žele. Svi koji prate našu kategoriju žele gledati ovaj meč.", poručio je Umar Nurmagomedov.

Nadamo se kako Merab neće uistinu odugovlačiti s povratkom sve do trećeg mjeseca sljedeće godine, jer u tom slučaju Umar Nurmagomedov zbog ramazanskog posta definitivno neće moći nastupiti. Prvi mjesec i priredba u Los Angelesu sjajna su prilika za obojicu, a kako Umar navodi, ovo je meč koji svi želimo gledati.

Linker
03. listopad 2024 15:58