UFC

Kada ćemo ponovo gledati Islama Makhacheva u kavezu? Khabib je otkrio neke detalje

Khabib Nurmagomedov (lijevo) i Islam Makhachev (desno)

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Prvak UFC-ove lake kategorije ostat će na jednoj obrani pojasa u ovoj kalendarskoj godini

Islam Makhachev više neće nastupati ove godine. Već neko vrijeme ta informacija kruži MMA krugovima, a potvrda je došla proteklog vikenda od strane Khabiba Nurmagomedova. Islam dugogodišnji prijatelj, trening partner, a trenutno i jedan od trenera, u razgovoru za Ushatayku otkrio je Islamove planove za naredni period.

"UFC je ponudio Islamu meč u siječnju (1. mjesec), a mi smo pristali. Vrlo brzo UFC će objaviti s kime će se boriti i gdje, ja neću objaviti tu vijest. Ali fokusirani smo na siječanj.", rekao je Khabib.

Podsjećamo, Islam Makhachev pojas je posljednji put branio početkom šestog mjeseca ove godine. "Submissionom" u petoj rundi Islam je porazio Dustina Poiriera i upisao je treću obranu pojasa. U sljedećem nastupu imat će priliku postati rekorderom UFC-ove lake kategorije, jer nitko nije obranio pojas više od tri puta unutar UFC-ove kategorije do 70 kilograma.

Makhachev je do titule došao u 10. mjesecu 2022. godine deklasiravši Charlesa Oliveiru, a s tri obrane pojasa u nešto manje od dvije godine, trenutno je jedan od najaktivnijih prvaka na rosteru. Očekivalo se kako će sljedeću obranu pojasa tražiti tijekom 10. mjeseca na priredbi u Abu Dhabiju, ali Makhachev se muči s ozljedama obje šake i morao je odgoditi svoj povratak u kavez.

Kad je u pitanju njegov sljedeći protivnik, to bi gotovo sigurno trebao biti Arman Tsarukyan. 27-godišnji Armenac slavio je u posljednja četiri nastupa, a ranije ove godine porazio je Charlesa Oliveiru podijeljenom sudačkom odlukom. Islam i Arman već imaju određenu povijest. Upravo je Makhachev bio prvi Armanov protivnik unutar UFC-ovog kaveza, a taj meč odigrao se u četvrtom mjesecu 2019. godine. Makhachev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a obojica su nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri. Nešto manje od šest godina nakon toga, Makhachev i Tsarukyan ponovno bi trebali ukrstiti rukavice, a bit će to jedan vrhunski obračun dvojice elitnih boraca lake kategorije.

Tsarukyan odbio snimiti video kojim osuđuje nasilje

Inače, Arman Tsarukyan i dalje je pod suspenzijom zbog sukoba s gledateljem tijekom UFC 300 eventa. Na putu prema kavezu, Tsarukyan se fizički sukobio s jednim od fanova koji ga je navodno isprovocirao ružnim povicima. Arman kasnije nije osporavao da je udario gledatelja.

"Možete mi se rugati s 200 metara, ali nitko mi neće govoriti gadosti u facu. Ja sam iz Rusije (živi i trenira tamo), za mene je to automatika. Molim vas nemojte to više pokušavati jer ćete vi završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru.‘‘, poručio je Arman na konferenciji za medije.

Devetomjesečna suspenzija izrečena je Tsarukyanu, ali mogao ju je skratiti snimanjem videa u kojem osuđuje nasilje i "bullying", a taj video morao bi javno objaviti na svojim platformama. Taj potez skratio bi suspenziju na šest mjeseci, ali nakon što je dobio informaciju kako Islam neće biti spreman do sljedeće kalendarske godine, Tsarukyan je odbio snimiti taj video i pričekat će 12. siječnja (1. mjesec) kada mu službeno završava ta suspenzija.

Linker
30. rujan 2024 08:37