Ostalo

Dobar početak olimpijskog turnira za Marka Golubića: Svjetski prvak rutinski je izborio plasman u četvrtfinale

Marko Golubić

 Tom Dubravec/CROPIX
24-godišnjak iz Zagreba posjeduje kvalitetu za donijeti novu medalju hrvatskoj olimpijskoj delegaciji

Nakon odličnih jučerašnjih nastupa Lene Stojković i osvojene brončane medalje, olimpijski turnir u taekwondou danas nam donosi nastupe muških taekwondoista u kategoriji do 68 kilograma.

Ta kategorija posebno nam je zanimljiva jer se među kvalificiranim borcima nalazi i Marko Golubić. 24-godišnjak iz Dubrave prošle godine okitio se titulom svjetskog prvaka u kategoriji do 74 kg, ali na Olimpijskim igrama predstavlja nas u kategoriji do 68 kg. Golubić definitivno posjeduje kvalitetu za najviše domete i njegovi izgledi za medalji nisu mali. No, nikada nije lako debitirati na Olimpijskim igrama i uvijek su mogući podbačaji pod tako velikim pritiskom. Srećom, to nije bio slučaj kod našeg Golubića koji je rutinski odradio meč osmine finala protiv Bernarda Piea iz Dominikanske Republike.

Žustro je krenula borba između Marka Golubića i Bernarda Piea. Obojica su frekventno bacali udarce, tražili su priliku za bodove, ali treba pohvaliti i obranu oba borca. Dobro su eskivirali većinu pokušaja, ali Golubić je dvama udarcima šakom uspio doći do tri boda u prvoj rundi i rezultatom 3:0 Golubić je stekao početnu prednost.

Visok tempo nastavio se i u drugoj rundi. Pie i Golubić su prezentirali visoku želju i energiju za što boljim prvim nastupom. Oba predstavnika prve bodove u drugoj rundi osvojili su kružnim udarcima nogom u tijelo. Rezultat 2:2 stajao je na semaforu sve do 35 sekundi prije kraja druge runde, ali tada Golubić ‘‘uzima mjeru‘‘ svom protivniku i niže nekoliko udaraca u tijelo reprezentativca Dominikanske Republike. Golubić je do kraja runde skupio čak 10 bodova i rezultatom 10:2 Golubić je okončao drugu rundu. Dvije dobivene runde ujedno znače i kraj meča, a ako se po jutru dan poznaje, Marka Golubića čeka jako dobar dan u Parizu.

Treba ipak istaknuti kako Golubića čeka vrlo težak posao u četvrtfinalu. Britanac Bradyl Sinden, drugi nositelj turnira sljedeći je Golubićev protivnik. Sinden je srebrni s prošlih Igara u Tokiju, a dvaput u karijeri osvajao je svjetsko zlato u kategoriji do 68 kilograma. Jedan je od glavnih favorita za medalju i na Igrama u Parizu.

Četvrtfinalni okršaj Golubića i Sindena na rasporedu je u 15:32h.

Linker
19. rujan 2024 11:53