Ostalo

Marko Golubić izgubio je u četvrtfinalu OI-a, ali još uvijek ima priliku osvojiti odličje

Marko Golubic (Croatia), Bradly Sinden (Great Britain)

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Teška i vrlo podjednaka borba u kategoriji do 68 kilograma za olimpijskog debitanta iz Zagreba

Naš taekwondo reprezentativac, Marko Golubić, nastupio je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu protiv predstavnika Velike Britanije, Bradleyja Sindena.

24-godišnji Zagrepčanin nažalost nije uspio proći u polufinale.

Prva runda otišla je u Sindenovu korist rezultatom 8-6, Britanac je uspješno pogađao našeg predstavnika u trup i time rano stekao prednost. Golubić je podigao tempo pred kraj runde, ali malo prekasno da bi ju odnio na svoju stranu.

Druga runda bila je vrlo dramatična. Sinden je u zadnjih trideset sekudi vodio 9-2, ali je zatim Golubić nevjerojatno uspio preokrenuti rezultat u zadnjim trenutcima runde. Zadnjih deset sekundi bilo je 9-9, a Hrvat je samo dvije sekunde prije kraja postavio rezultat na 9-11 u svoju korist.

U trećoj rundi oba borca su ušla u otvorenu borbu. Veliki broj bačenih udaraca rezultirao je velikim brojem bodova s obje strane. Pred kraj meča došlo je do sporne situacije kada zapisnički stol Golubiću nije dodijelio bodove za fantastičan udarac petom u glavu. Sudac u borilištu je zatražio pregled snimke jer je smatrao da je naš borac zakinut. Na snimci se jasno vidjelo da je Britančeva kaciga pomaknuta od siline udarca, ali nakon vijećanja sudaca sa strane, Hrvat ipak nije dobio bodove za tu akciju. I da je dobio te bodove, teško da bi to pomoglo Golubiću da pobijedi jer je samo 2 i pol sekunde preostalo do kraja meča s rezultatom treće runde 18-10.

Čestitamo našem Marku na fantasičnom i srčanom nastupu, sada čekamo hoće li Sinden pobijediti u svojoj polufinalnoj borbi. Ako Britanac prođe u finale, Golubić ulazi u repasaž gdje će morati pobijediti dvije borbe kako bi osvojio broncu.

Linker
16. rujan 2024 01:57