Ostalo

‘Conor McGregor sigurno će se boriti ovdje, nigdje ne može zaraditi toliko novca‘

Conor McGregor

 JORGE GUERRERO/AFP/Profimedia
Čelni čovjek BKFC-a osvrnuo se na potencijalni nastup McGregora unutar BKFC organizacije

Conor McGregor sve je češće prisutan na eventima BKFC organizacije, a glavni razlog je kupnja udjela u kompaniji. Još u četvrtom mjesecu ove godine najveća UFC-ova zvijezda ubacila se u vlasničku strukturu BKFC organizacije, a iako se radi o poslovnom potezu, mnoge zanima i onaj sportski aspekt.

Konkretnije rečeno, fanovi se pitaju hoćemo li McGregora gledati unutar BKFC-ovog ringa. Irac ima još dvije borbe prema ugovoru s UFC-om, a općepoznato je kako UFC nema praksu puštati borce pod ugovorom da nastupaju u drugim velikim organizacijama. McGregor je ipak osoba s posebnim privilegijama kod Dane Whitea i nije isključeno da ishodi nove povlastice.

Prema navodima Davida Feldmana, predsjednika BKFC organizacije, kod Conora McGregora uistinu postoji interes da nastupi u BKFC-u. McGregor je spreman boksati bez rukavica, a Feldman je za MMA Fighting otkrio kako je tekao njihov razgovor na tu temu.

"Osim ako on (Conor) nije najbolji prodavač na svijetu, on će se boriti ovdje prema onome što mi je rekao. Doslovno mi je rekao: ‘Borit ću se ovdje‘. Ja sam mu na to rekao: ‘Pa zašto ne? Imaš udio u kompaniji i ako se budeš borio u BKFC-u, vjerojatno ćeš zaraditi više nego bilo gdje drugdje na svijetu, uzmemo li u obzir što bi tvoj nastup značio za rast ove kompanije u kojoj si suvlasnik‘. Stoga uistinu vjerujem u ono što je rekao, a to je da će se boriti ovdje.", rekao je Feldman.

BKFC-ov predsjednik svjestan je ipak kako je Conor i dalje pod ugovorom s UFC-om, a šanse da UFC napravi nekakvu zajedničku suradnju s BKFC-om zbilja su minimalne. Čak i Feldman priznaje kako ih UFC ne treba u ovom trenutku, ali vidjet ćemo što budućnost nosi. McGregor dvama nastupima može izaći iz svog ugovora s UFC-om.

Osvrnuo se Feldman i na Conora kao poslovnog partnera. BKFC-ov predsjednik imao je samo riječi hvale za "Notoriousa" s kojim je očito ekspresno "kliknuo" i uspostavio odličnu suradnju.

"On je nevjerojatan i pravi je poslovni partner. Nadmašio je sva moja očekivanja. Odrađuje intervjue, pojavio se na konferenciji za medije nakon eventa, upoznaje se s borcima itd. On prilazi borcima, grli ih i navija za njih sjedeći uz ring. Konstantno objavljuje nešto i na društvenim mrežama. U potpunosti se investirao u sve ovo. Proteklog vikenda imali smo sjajan razgovor, a ja sam mu rekao kako će ova organizacija jednog dana biti nešto najveće na svijetu. On mi je rekao da ćemo to napraviti u sljedeće dvije godine.", zaključak je Feldman koji očito pršti od optimizma nakon što je McGregor ušao u BKFC kompaniju.

Linker
24. rujan 2024 07:31