UFC

(VIDEO) Legenda UFC-a smatra da bi Sean O‘Malley trebao dobiti ekspresni revanš: ‘Svi su veliki prvaci dobili tu priliku‘

Merab Dvalishvili i Sean O’‘Malley

 CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
Mnogi se neće složiti s ovim ‘argumentima‘

Chael Sonnen iznio je argument zašto bi Sean O‘Malley trebao dobiti priliku za trenutni revanš za titulu.

O‘Malley (18-2) je izgubio pojas bantam kategorije od Meraba Dvalishvilija (18-4) jednoglasnom odlukom sudaca u glavnoj borbi UFC-a 306, održanom u Sphereu u Las Vegasu.

Iako Dvalishvili ima dva potencijalna izazivača, Umara Nurmagomedova i Deivesona Figueireda, koji se bore za priliku za titulu, Sonnen tvrdi da O‘Malley zaslužuje revanš.

Sonnen je pojasnio svoju logiku, ukazujući na primjere drugih velikih boraca koji su dobili sličan tretman nakon gubitka pojasa.

"Prva opcija uvijek je bila da prvak koji izgubi pojas dobije priliku za revanš," rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu. "To je bio znak poštovanja koji su dobili svi veliki prvaci. A kad kažem ‘veliki prvaci‘, mislim na one koji su također privukli pažnju publike. Svi su dobili priliku za revanš, od Conora McGregora pa nadalje – najnoviji primjer je Israel Adesanya. To je bio tretman svih velikana, osim Seana."

Iako se smatralo da je Dvalishvili dominirao u meču, O‘Malley je uvjeren da je on zapravo pobijedio. Nakon što je ponovno pogledao borbu, Sonnen kaže da razumije bivšeg prvaka.

"Motivacija se velikim dijelom temelji na prilikama – a ja sam samo vidio da su te prilike oduzete O‘Malleyu," rekao je Sonnen. "Samo dijelim ono što sam vidio. Ali sada imate Meraba, Nurmagomedova i Figueireda, i čini se da ne mogu doći do rješenja.

"Ipak, postoji i zadnja opcija koja je trebala doći prije svih ostalih – a to je, ako postoji kontroverza, gledamo revanš. Postoji kontroverza, pogledajte runde 1, 3 i 5. Pogledajte bez komentiranja. Vratite se i recite mi da ne vidite kontroverzu."

Linker
23. rujan 2024 19:02