UFC

Bivši UFC-ov prvak o subotnjem meču: ‘Rountree će šokirati svijet. Čudne stvari događaju se u toj državi‘

 Khalil Rountree Jr. vs. Dustin Jacoby 

 Handout/Getty images/Profimedia
Iako je većina otpisala Rountreeja i Pereiru proglasila pobjednikom, Rountree je ipak borac kojega nikada ne treba otpisati

Gotovo nitko nije očekivao Khalila Rountreeja na poziciji izazivača za titulu u poluteškoj kategoriji, no UFC je procijenio da upravo on treba biti sljedeći protivnik za prvaka Alexa Pereiru. Pereira i Rountree predvode nadolazeći UFC 307 koji je na rasporedu ovoga vikenda, a odlična priredba je pred nama.

Savezna država Utah ugostit će ovu priredbu, a upravo je u njoj Kamaru Usman na UFC 278 priredbi izgubio titulu od Leona Edwardsa. Usman je stoga rekao da će i Rountree na isti način šokirati svijet, jer kako kaže, čudne stvari se tamo događaju:

‘‘Šokirat ću sve ovdje. Mislim da ste u krivu kada govorite da svi koji s Pereirom ostanu na nogama i bore se tu, budu poraženi. Mislim da će Khalil Rountree šokirati svijet. Čudne stvari događaju se u Utahu, a pogledajte i tko su trenutni prvaci. Khalil Rountree je ekstremno eksplozivan, ekstremno snažan, dobar u tajlandskom boksu. Kada pogodi, pronađe vam facu. Problem je tempo‘‘, rekao je Usman u ‘‘Pound 4 Pound‘‘ podcastu.

‘‘Kada Khalil krene, krene i ne staje. Kako će izgledati u trećoj, četvrtoj ili petoj rundi ukoliko borba nekim slučajem ode tako daleko? To je moja jedina briga. No u prve dvije runde, kažem vam, Rountree je opasniji od bilo koga s kim se Pereira do sada borio‘‘, dodao je.

Iako je većina otpisala Rountreeja i Pereiru proglasila pobjednikom, Rountree je ipak borac kojega nikada ne treba otpisati. Pogotovo u prvim rundama kako je rekao i Usman, a Pereira je i u srednjoj kategoriji pokazao da ga se može nokautirati. S razlogom je favorit, no Rountree isto nije za otpisati.

Linker
02. listopad 2024 14:02