K1 i Boks

Zhilei Zhang odgovorio na Wilderove prijetnje: ‘Priča previše sr*nja, uspavat ću ga. Hrgović je također bio veliki udarač‘

Zhilei Zhang

 Screenshot (youtube, Boxingnation)
Zhangu je borba protiv Wildera važna jednako kao što je važna i Wilderu, a obojica u meč ulaze iz poraza od istog čovjeka

Nakon što je doživio poraz od našeg Filipa Hrgovića, kineski teškaš Zhilei Zhang dobio je nove velike prilike u vrhu teške kategorije. Ove subote ga također čeka jedna, a imat će priliku protiv Deontayja Wildera doći do vjerojatno i najveće pobjede u svojoj karijeri, barem najvećeg imena.

U nekoliko navrata je Wilder slao prijeteće poruke kineskom teškašu, govorio da će ga ‘‘uspavati‘‘, da će se preko njega vratiti u vrh, no Zhang njemu također nije ostao dužan. Zhilei je rekao kako Wilder samo priča gluposti i da će za to biti kažnjen, a kazna će, prema njemu, biti nokaut:

‘‘Ovo nije prvi put da se susrećem s borcem kao što je Wilder. Prije sam se također borio s boksačima koji skaču okolo, viču i govore sranja, govore kako će me ubiti. Na kraju, ja sam bio taj koji je njih poslao na spavanje. Wilder također priča puno sranja, tako da ću uspavati i njega‘‘, rekao je Zhang za Seconds Out.

‘‘Wilder nije prvi veliki udarač s kojim sam se susreo. Filip Hrgović je također veliki udarač, Joe Joyce isto, pogledajte što se njemu dogodilo… Protiv Parkera sam izgubio, sudačke kartice su činjenica koju ne možete mijenjati, ali u svojoj glavi ja nisam izgubio tu borbu‘‘, dodao je.

Zhangu je borba protiv Wildera važna jednako kao što je važna i Wilderu, a obojica u meč ulaze iz poraza od istog čovjeka. Pobjednik će zasigurno nastaviti konkurirati među elitnim teškašima, dok poraženog čeka dug put ukoliko to ponovno želi. Wilder je rekao da će se vjerojatno umiroviti u slučaju poraza, dok Zhang po tom pitanju ništa nije rekao.

Linker
17. lipanj 2024 17:17