K1 i Boks

(VIDEO) Večer koja je narušila imidž Tysona Furyja: Prisjetite se Furyjeve teško izborene pobjede nad Francisom Ngannouom

Tyson Fury vs. Francis Ngannou

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Tyson Fury mnoge je razočarao izvedbom protiv bivšeg UFC-ovog prvaka

Tyson Fury dugi niz godina kotira kao ponajbolji, a po mnogima i najbolji teškaš na svijetu. ‘‘Gypsy King‘‘ neporažen je u 35 dosadašnjih profesionalnih mečeva, a tijekom karijere porazio je nekoliko vrlo zvučnih imena.

Pobjeda nad Vladimirom Kličkom vjerojatno je najveća pobjeda u Furyjevoj dosadašnjoj karijeri, ali poprilično velike su i pobjede nad Deontayjem Wilderom, Dillianom Whyteom, Derekom Chisorom itd. Niti jedan boksač zasad nije uspio pronaći rješenje enigme zvane Tyson Fury, a jedan od onih koji su bili najbliže tome, definitivno je Francis Ngannou.

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije boksao je protiv Tysona Furyja u desetom mjesecu prošle godine. Bio je to Francisov debi u profesionalnom boksu i mnogi su predviđali laku i ekspresnu pobjedu Tysona Furyja. Međutim, ispostavilo se kako je Francis Ngannou ipak bolji boksač nego su mnogi mislili.

Veliki šok dogodio se u trećoj rundi kada je Ngannou poslao FUryja u nokdaun. Uistinu je bilo teško povjerovati da će debitant u profesionalnom boksu učiniti nešto takvo svjetskom prvaku i ponajboljem teškašu na svijetu, ali Ngannou je uspio ozbiljno ugroziti ‘‘Gypsy Kinga‘.

Svih 10 rundi Ngannou je odradio jako dobro i ravnopravno je parirao Tysonu Furyju. Kasnije su se pojavile teorije kako Fury nije ozbiljno shvatio taj meč te se pojavio ne pretjerano pripremljen. No, kako god se okrene, ‘‘dionice‘‘ Tysona Furyja drastično su opale nakon meča protiv Ngannoua. Fury je pokazao kako ga jedan debitant ozbiljno može ugroziti i mnogi su počeli vjerovati u pobjedu Usyka nakon što su pogledali meč između Furyja i Ngannoua.

Naravno, jedan meč ne mora puno značiti i stvarno je moguće da Fury uistinu nije ozbiljno trenirao. Pobjeda nad Usykom isprala bi gorak okus blijedog izdanja protiv Ngannoua, ali Fury će morati pružiti puno bolje izdanje od onog koje je pružio protiv Ngannoua.

Ususret skorašnjem meču između Furyja i Usyka, prisjetite se najboljih trenutaka iz meča između Furyja i Ngannoua. Video je ispod ovog teksta.

Linker
18. svibanj 2024 21:52