K1 i Boks

(VIDEO) Meč koji je izazvao brojne polemike: Oleksandr Usyk nije oduševio u svom prošlom nastupu, mnogi smatraju da je trebao izgubiti

Daniel Dubois vs. Oleksandr Usyk

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Neporaženi Ukrajinac podosta kontroverzno porazio je Daniela Duboisa u osmom mjesecu prošle godine

Tyson Fury poprilično je razočarao fanove svojim posljednjim nastupom. ‘‘Gypsy King‘‘ bio je na rubu poraza u meču protiv Francisa Ngannoua, MMA borca koji je tada debitirao u profesionalnom boksu.

‘‘Predator‘‘ je uspio poslati Furyja u nokdaun, ravnopravno je boksao svih deset rundi i tijesno je izgubio. Mnogi su počeli sumnjati u Furyjeve izglede protiv Usyka nakon meča protiv Francisa Ngannoua, ali Oleksandr Usyk također se ne može pohvaliti pretjerano impresivnom izvedbom u posljednjem nastupu.

Ukrajinac je u osmom mjesecu prošle godine boksao protiv Britanca Daniela Duboisa. Da, Usyk je slavio nokautom u devetoj rundi, ali meč je popraćen velikom kontroverzom.

Daniel Dubois u petoj rundi borbe pogodio je Usyka udarcem koji je sudac označio preniskim, ali svijetom je zavladala diskusija o tom udarcu. Podjednako je onih koji su smatrali kako se radi o udarcu koji nije odsjeo ispod pojasa, nego direktno na pojas i smatrali su da je Dubois zakinut pauzom koja je uslijedila nakon tog udarca.

Usyk je dobio nekoliko minuta za oporavak jer je sudac procijenio kako se radi o udarcu u genitalije. Nakon što se oporavio od spomenutog udarca, Usyk je u potpunosti preuzeo inicijativu i na koncu je slavio prekidom u devetoj rundi.

Daniel Dubois kao da je izgubio fokus nakon spornog trenutka u kojem je možda čak i nokautirao Usyka, ali glavni sudac nije se složio s tim mišljenjem.

Pokazao je Usyk određene ranjivosti u meču protiv Duboisa, a činjenica je Usyka danas čeka puno teži protivnik u vidu Tysona Furyja.

Baš kao i Fury, Usyk će morati pružiti puno bolji nastup ako večeras planira doći do statusa apsolutnog prvaka svijeta. Ono što je pokazao protiv Daniela Duboisa neće biti dovoljno, ali Usyk je čak i u takvom meču uspio doći do pobjede.

Dok čekate Usykov meč protiv Furyja, prisjetite se najboljih trenutaka s meča između Duboisa i Usyka.

Linker
18. svibanj 2024 21:52