K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte tvrd sparing između Seana Stricklanda i bivšeg K-1 prvaka!

Sean Strickland v Paulo Costa

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Strickland je otputovao na godišnji odmor u Japan, ali čini se da baš i ne odmara

Bivši UFC prvak srednje kategorije, Sean Strickland, spreman je čekati svoju priliku za borbu za pojas, ali to ne znači da se odmara (iako je na godišnjem).

Nedavno je Strickland otputovao u Japan. Tijekom boravka u "Zemlji izlazećeg sunca", dobio je poziv na sparing od Rukiye Anpa. Ovaj japanski kickboksač, rođen 29. listopada 1995., natjecao se u super lakoj i velter kategoriji K-1 organizacije. Profesionalnu karijeru započeo je 2011. godine, a iza sebe ima značajne uspjehe. Bivši je prvak u super lakoj kategoriji, a 2021. godine stigao je do finala K-1 Grand Prixa u velter kategoriji.

Iako je Anpo znatno lakši, obećao je žestok okršaj sa Stricklandom koji je poznat po tome što obožava jake sparinge.

I doista, njih dvojica su se našli i zaratili! Snimka prikazuje najzanimljivije trenutke njihovog sparinga, koji je više sličio pravoj borbi nego tehničkom treningu. Borili su se pet rundi, a Anpo je u početku imao dosta uspjeha sa svojim eksplozivnim kombinacijama i udarcima u tijelo. Međutim, takav stil borbe iscrpljuje, pa su Stricklandova veličina i pritisak do kraja borbe slomili Japanca. Posljednje runde završile su Stricklandovim dominantnim nastupom nad umornim protivnikom.

"Ništa bolje nego malo oštećenja mozga na godišnjem, ha-ha", našalio se Strickland na društvenim mrežama nakon treninga. U drugoj objavi pohvalio je Anpa rekavši da je "tvrd kao čavao".

Anpo je objavio zajedničku fotografiju nakon treninga i napisao: "Ovo je najteže što su me ikad izmlatili u životu."

Hoće li Strickland pokazati istu agresivnost u svojoj sljedećoj UFC borbi? Njegova posljednja borba protiv Paula Coste bila je solidna pobjeda, ali ni približno uzbudljiva kao ovaj sparing.

Linker
26. lipanj 2024 15:27