K1 i Boks

(VIDEO) ‘Joshua i Wilder prošli su kroz puno ratova, njih dvojica su gotova. Možda bi međusobno trebali odmjeriti snage‘

Anthony Joshua

 Bradley Collyer/pa Images/profimedia
Ove riječi imaju puno težine, pogotovo kada uzmemo u razmatranje to da ih je izustio čovjek koji se preko 50 godina nalazi u ‘igri‘

Dugogodišnji boksački promotor Bob Arum jasno je dao do znanja – Anthony Joshua i Deontay Wilder su možda dosegli svoj vrhunac unutar ringa. Joshua, koji je nedavno pretrpio brutalan poraz nokautom u petoj rundi od Daniela Duboisa, izgubio je priliku da se ponovno domogne IBF titule u teškoj kategoriji. Wembley je bio prepun, gotovo 100 tisuća gledatelja, ali ni ta nevjerojatna atmosfera nije uspjela spriječiti sudbinu koju je "AJ" doživio.

Slična sudbina zadesila je i Deontaya Wildera, koji je u lipnju pretrpio razarajući poraz. Zhilei Zhang zaustavio je "Bronze Bombera" tehničkim nokautom, također u petoj rundi, čime je Wilderov povratak u ring ostao u sjeni.

U intervjuu za Fight Hub TV, Bob Arum nije okolišao kad je komentirao trenutnu situaciju dvojice bivših svjetskih prvaka. "Ne možete imati lošu noć i samo se izvući iz ovakve situacije," izjavio je Arum, prenosi BoxingScene.com. "Mislim da je AJ prošao kroz previše ratova. Isto vrijedi i za Deontaya Wildera. Mislim da je gotovo za obojicu."

Međutim, Arum je ponudio intrigantan prijedlog. "Možda bi njih dvojica trebali međusobno odmjeriti snage," rekao je s osmijehom. "To bi bilo itekako zanimljivo."

Eddie Hearn, dugogodišnji promotor i blizak prijatelj Joshue, ima drugačije mišljenje. Vjeruje da "AJ" treba pričekati ishod dugo očekivanog revanša između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Ako Fury ponovno poklekne pred Usykom, to bi moglo otvoriti vrata jednom od najvećih obračuna u povijesti – onom između Furyja i Joshue. Iako je poraz od Duboisa težak udarac, još uvijek postoji neutaživa glad publike za ovim spektaklom.

Hearn je također naglasio Joshuinu želju za revanšom protiv Duboisa. Premda je u početku tvrdio da postoji klauzula o revanšu, kasnije je povukao tu tvrdnju. Unatoč tome, oba tabora izrazila su obostranu želju za novim okršajem.

Linker
30. rujan 2024 20:35