K1 i Boks

Sara Beram na dva koraka od Olimpijskih igara! Hrvatska predstavnica sjajnom izvedbom ušla u četvrtfinale

Sara Beram

 SLOBODAN KADIC/CROATIA
Nakon današnjeg trijumfa osječkog diva Luke Pratljačića, hrvatski predstavnici na Tajlandu nastavljaju nizati sjajne rezultate

Hrvatska boksačica Sara Beram (29) nastavlja briljirati na olimpijskim kvalifikacijama u Bangkoku, osiguravši mjesto u četvrtfinalu kategorije do 60 kg pobjedom protiv pet godina mlađe slovačke reprezentativke Miroslave Jedinakove. S jednoglasnom odlukom sudaca 5:0, Beram je pokazala svoju dominaciju u ringu, revanširajući se Japanki Taguchi i svladavši tehnički vještu kolegicu iz Slovačke.

Beram sada treba još samo dvije pobjede do plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Sljedeći izazov čeka ju u petak, 31. svibnja, protiv opasne Vijetnamke Ha Thi Linh, koja je u osmini finala pobijedila predstavnicu Urugvaja, a prije toga predstavnicu Litve.

Za toliko željenu "parišku vizu" hrvatska predstavnica treba ulazak u finale ili pobjedu u eventualnom repesažu za treće mjesto, pojednostavljeno dijele je samo dva koraka.

Njezin uspjeh nije bio jedini za Hrvatsku, jer je Luka Pratljačić (+92 kg) također izborio pobjedu u srijedu, 29. svibnja. U međuvremenu, Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marko Čalić (92 kg) spremni su za svoje prve mečeve na svjetskom kvalifikacijskom turniru u četvrtak, 30. svibnja.

Sara je ovom pobjedom zaradila i dvije neugodne ozljede, naime dva udarca su prouzrokovala manje ozljede (usna i ruka). Nadamo se da će liječnički tim riješiti te omanje probleme do sljedeće borbe.

Sara i njezin trener Damir Stručić pokazali su pravu strategiju i odlučnost koja ih je dovela korak bliže ostvarenju sna o Olimpijskim igrama, a pokazali su veliki napredak u odnosu na prošle olimpijske kvalifikacije u talijanskom Busto Arsiziju.

Linker
30. svibanj 2024 15:56