K1 i Boks

Nikolina Ćaćić u Bangkoku nastupila protiv domaće borkinje u borbi za Olimpijske igre

Nikolina Ćaćić

 Frank FRANKLIN II/AFP/Profimedia
Naša olimpijska boksačica pružila je fantastičan meč protiv Tajlanđanke Techasuep

Nikolina Ćaćić je nastupila na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Bangkoku i nažalost nije se uspjela po drugi puta plasirati na najveće sportsko natjecanje.

Našoj olimpijskoj boksačici je to pošlo za rukom na prošlim Igrama u Tokiju 2020. godine, a sada je izgubila od domaće borkinje Techasuep jednoglasnom odlukom sudaca 29-28.

U prvoj rundi, iako su obje boksačice uputile više čistih udaraca, Techasuep je ipak bila nešto preciznija od Ćaćić. U drugoj rundi smo gledali podjednaku borbu, ali svih pet sudaca je bodovnu prednost dalo Tajlanđanki.

U zaostatku od dvije runde, u posljednoj trećoj rundi Ćaćić je maksimalno opustila ruke i hrabro se odlučila na ‘sve ili ništa‘. Beskompromisno je išla naprijed i tražila nokaut kako bi uspjela nekako preokrenuti rezultat. Pokazalo se da je taj način borbe možda trebala primijeniti od samog početka jer je vrlo uvjerljivo odnijela treću rundu nakon što je s više teških udaraca pogađala metu.

Preživjela je nekako Techasuep tu treću rundu i nastavlja borbu za olimpijsku normu, a Ćaćić nažalost nećemo gledati kako predstavlja hrvatske boje na Olimpu drugi puta zaredom.

Linker
19. lipanj 2024 13:45