K1 i Boks

Mike Tyson: ‘Sada sam na 100 posto, iako mi ne treba ni toliko za poraziti Jakea Paula‘

Mike Tyson

 Daniel McGregor-Huyer/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni Mike Tyson ne odustaje od boksačkog meča protiv puno mlađeg Paula

Ogromne kritike trpio je Jake Paul nakon što je obznanio kako će 20. srpnja (sedmi mjesec) boksati protiv Mikea Tysona. 31 godina razlike je među njima, uskoro 58-godišnji Mike Tyson posljednji profesionalni boksački meč odradio je daleke 2005. godine (2020. godine boksao je egzibicijski meč protiv Royja Jonesa Jr.-a).

Još tada (2005.) Tyson je bio daleko od svojih najboljih izdanja, dok je Jake Paul u punoj fizičkoj snazi, a iz meča u meč izgleda sve bolje. Uz sve to, tu su i Tysonovi zdravstveni problemi koji bi se još više mogli očitovati tijekom napornog trening kampa.

No, Tyson je svojevoljno pristao na meč, upustio se u trening kamp i dobro je izgledao na snimkama koje su kružile društvenim mrežamma. Međutim, situacija je postala zabrinjavajuća prije nekoliko dana. Mike Tyson bio je na letu iz Miamija za Los Angeles, ali tijekom leta Tysonu je pozlilo.

Čim je avion sletio, medicinsko osoblje ukrcalo se na avion i pružili su pomoć Tysonu. Vrlo brzo došle su vijesti kako je s Mikeom sve u redu nakon pružanja pomoći, ali zabrinutost boksačke javnosti postala je još veća nakon ove situacije.

Mnogi se pitaju kako će Mike Tyson reagirati na težak boksački meč protiv puno mlađeg protivnika u naponu snage i sve je više fanova koji zazivaju otkazivanje tog besmislenog meča. Od toga zasad neće biti ništa.

Mike Tyson sinoć se oglasio putem Twittera i jasno je dao do znanja kako planovi ostaju isti, odnosno, meč ostaje zakazan za 20. srpnja.

‘‘Sada sam na 100 posto, iako ne moram biti na toliko da bih porazio Jakea Paula.‘‘, poručio je Tyson.

Puno je komentara na njegovu objavu koji mu poručuju ‘‘da se ne bori‘‘ i ‘‘da nema što dokazati‘‘, ali Mike je očito ustrajan u svojoj ideji da ušutka nekadašnjeg YouTubera. Nadajmo se da će obojica čitavi izaći iz ringa.

Linker
13. lipanj 2024 08:02