K1 i Boks

Darren Till o sljedećim koracima u svojoj karijeri: ‘Nokautirat ću Chaveza Jr.-a, čekam glavnu borbu i zatim uskačem u ring‘

Darren Till

 Diego Ribas/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nekoć jako talentirani engleski borac na meti ima YouTubera

Kompletnu 2023. godinu propustio je Darren Till kad su u pitanju novi borilački nastupi. Nekoć ogromni talent engleskog MMA-a, UFC je napustio početkom 2023. godine nakon poraza u meču protiv Dricusa Du Plessisa krajem 2022. Bio je to treći uzastopni poraz Darrena Tilla, a posljednju pobjedu upisao je još u 11. mjesecu 2019. godine. Till je tada tijesnom sudačkom odlukom slavio u meču protiv Kelvina Gasteluma.

Podosta neobjašnjivo, Tillova karijera naglo je krenula silaznom putanjom i zasad nema naznaka da će se nešto promijeniti. Darren će karijeru pokušati oživjeti u drugom sportu, točnije, u boksačkim vodama.

Nedavno je potvrđeno kako će Darren boksati 20. srpnja (sedmi mjesec) na priredbi koju će predvoditi Mike Tyson i Jake Paul. Tillov protivnik bit će Julio Cesar Chavez Jr. (53-6-1), nekadašnji WBC-ov svjetski prvak u srednjoj kategoriji i sin legendarnog Julija Cesara Chaveza Sr.-a.

Nešto manje od dva mjeseca Tilla dijele od boksačkog debija i meča protiv puno iskusnijeg i renomiranijeg boksača. Istina da Cesar Chavez mlađi dugo nije na svom vrhuncu, ali ipak posjeduje bogato boksačko iskustvo i znanje. Sve to ne brine Tilla koji u Teksas dolazi prepun samopouzdanja i vjeruje kako će borbom protiv Chaveza ostaviti snažan utisak na boksačku javnost.

‘‘Nakon što dođem do pobjede i nokautiram Chaveza Jr.-a, uzet ću mikrofon, zatim ću pogledati borbu Jakea Paula i uključit ću se u kombinacije. Inzistirat ću na borbi protiv njega. Koga briga za revanš s Tommyjem Furyjem, za kombinacije s Conorom McGregorom ili bilo koji drugi meč. Ja sam iste veličine kao Paul. Vjerojatno ću uskočiti u ring s pivom u ruci nakon što završi meč Paula i Tysona. Mislim da ću to učiniti.‘‘, rekao je Till.

Nedavno je Jake Paul u razgovoru sa ‘‘The Schmo-om‘‘ poručio kako bi sljedećeg protivnika mogao tražiti među boksačima koji će nastupiti na spomenutom eventu.

‘‘Netko mora ostaviti snažan utisak. Nokaut i prisvajanje simpatija publike, ako budem impresoniran, razmislit ću o velikoj borbi s nekima od njih.‘‘, poručio je Paul.

Sve to očito dodatno motivira Tilla koji ne skriva interes za obračunom s Jakeom Paulom. Tko bi rekao da će jedan YouTuber doći u poziciju gdje se poznati MMA borci otimaju za borbu protiv njega...

Linker
16. lipanj 2024 23:45