K1 i Boks

‘Joshua je izgledao kao početnik, čak nije bio na amaterskoj razini. Izgledao je kao poražen čovjek bez ideja‘

Daniel Dubois vs. Anthony Joshua 

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Vjerojatno je svima nakon tog nokauta prošlo kroz glavu da je ovo možda posljednji put kako gledamo Joshuu, no on je ipak rekao da će se nastaviti boriti

Anthony Joshua i njegov tim zasigurno su trenutno vrlo nezadovoljni onime što su priredili protekle subote. Težak poraz Joshua je doživio od Daniela Duboisa te je prokockao svoju priliku da postane IBF-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji, što je Daniel iskoristio da taj svoj status i potvrdi.

Gotovo nikome nije promaklo koliko loše je Joshua izgledao te večeri, pogotovo zbog spuštenih ruku i brade visoko. Carl Froch rekao je da to nije ni amaterska razina boksa nego ona početnička:

‘‘Kada pogledate Joshuine napade, izgledao je kao početnik, čak nije bilo ni na amaterskoj razini. Brada u zraku, lijeva ruka spuštena, budimo iskreni, svi smo vidjeli što mu se sprema. Sve je bilo krivo. U petoj rundi je izgledao kao poražen čovjek, ponestalo mu je ideja. Mislim da Joshua ovo više ne treba raditi, jednostavno ne vidim nikakvu budućnost za njega‘‘, rekao je Froch u svom podcastu.

‘‘U očima mu se vidjelo da je nervozan, hodao je sporo, jednostavno je bio nervozan. Dubois se smijao, uživao je u trenutku. Ne želim ništa oduzimati od Duboisove pobjede, ali Anthony Joshua je izgledao užasno. Ovo mu je bio šesti stadion, treći puta Wembley, Dubois je trebao izgledati tako, a ne on‘‘, dodao je.

Vjerojatno je svima nakon tog nokauta prošlo kroz glavu da je ovo možda posljednji put kako gledamo Joshuu, no on je ipak rekao da će se nastaviti boriti. Bio je ovo težak poraz, tako da tek moramo vidjeti s kim i kada će se nekadašnji vladar teške kategorije uopće boriti.

Linker
25. rujan 2024 11:39