K1 i Boks

Duboisov trener otkrio čudan detalj kojeg je vidio na Joshui prije nokauta: ‘Prepoznajem takve stvari, to nije Joshua kakvog znam‘

Daniel Dubois vs. Anthony Joshua 

 Adrian Dennis/AFP/Profimedia
Iako se od Duboisove pobjede ne može i ne treba oduzimati ništa, Joshua je uistinu imao vrlo čudan izraz lica i vrlo čudan stav

Ono što je Daniel Dubois protekloga vikenda priredio pred gotovo 100 tisuća ljudi na prepunom Wembleyju, uistinu je impresivno. Od prvog zvuka zvona pritisnuo je Joshuu te ga pogađao sa svojim najjačim udarcima, tako da je odmah početkom borbe bilo jasno u kojem smjeru će sve to ići.

U petoj rundi Dubois je slavio brutalnim nokautom, no mnogima nije promaknuo izuzetno loš Joshuin nastup sa spuštenim rukama i bradom ‘‘u zraku‘‘. Duboisov trener, Don Charles, jučer je za talkSPORT govorio o tome što mu je kod Joshue bilo posebno čudno prije tog nokauta:

‘‘Moja misija i fokus je bio na nama, ali poznajem Anthonyja Joshuu jako dobro. Kada sam pogledao prema njemu nasuprot ringa, vidio sam čovjeka koji izgleda kao da je u transu. Izgledao je kao hipnotiziran, ja sam vrlo iskusan i jako dobro mogu uočiti takve stvari‘‘, započeo je Don Charles.

‘‘Pomislio sam si, čovječe, uhvatit ćemo te. Nisam prepoznao Joshuu kojeg inače poznajem, bio je kao pod hipnozom. Svi su govorili da je Daniel taj koji će imati tremu, no Joshua je izgledao kao da je u šoku. Izgledao je kao da se probudio i shvatio da je ovo sve stvarno, a mogao je osjetiti i energiju protivnika‘‘, dodao je.

Iako se od Duboisove pobjede ne može i ne treba oduzimati ništa, Joshua je uistinu imao vrlo čudan izraz lica i vrlo čudan stav. Kako god, Dubois je zasluženo slavio i pred punim Wembleyjem potvrdio da je on punopravni prvak prema IBF-u, a protiv Joshue je uistinu izgledao fenomenalno.

Linker
25. rujan 2024 11:40