K1 i Boks

Evo što je Anthony Joshua govorio treneru u kutu prije nego što je brutalno nokautiran: Trener otkrio detalje razgovora

Anthony Joshua 

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
oshua je u ovom meču izgledao loše, a prije svega psihički. Je li to zbog velikog pritiska i velikog broja gledatelja, to ne znamo

Uistinu težak i bolan poraz pretrpio je protekle subote bivši prvak Anthony Joshua. Odlični Daniel Dubois brutalno ga je nokautirao u petoj rundi borbe, no već se od samog početka moglo naslutiti da taj meč neće dobro proći za bivšega prvaka. Dubois je još jednom ušutkao kritičare i dokazao o kakvom boksaču se radi.

Joshua u tom meču jednostavno nije izgledao nikako dobro te je cijelo vrijeme, osim vrlo čudnog izraza lica, imao spuštene ruke i bradu podignutu visoko, kao da se nudio Duboisu ‘‘na pladnju‘‘. Joshuin trener, Ben Davidson, otkrio je što mu je Joshua govorio u kutu između rundi:

‘‘Govorio mi je da je u redu i dosta je pričao zapravo. Prije te posljednje runde došao mi je i rekao ‘ovo je trenutak za koji živimo‘. Također je govorio nešto o ‘bacanju kocke‘, a to je upravo ono što je i učinio u posljednjoj rundi. Ljudi često znaju tkao govoriti kada imaju lošu večer, a ovo je definitivno bila loša večer za AJ-a‘‘, rekao je Davidson u razgovoru za talkSPORT.

‘‘Volio bih samo reći da ja i moj tim imamo velike zasluge u dobrim nastupima koje je do sada imao, tako da je sada važno da preuzmemo odgovornost i za ovaj loš nastup‘‘, dodao je.

Joshua je u ovom meču izgledao loše, a prije svega psihički. Je li to zbog velikog pritiska i velikog broja gledatelja, to ne znamo, no znamo da je Dubois te večeri imao nastup života i da je zasluženo potvrdio svoj status svjetskog prvaka prema IBF-u.

Linker
25. rujan 2024 11:40