K1 i Boks

Joseph Parker ima svog favorita u obračunu Zhang-Wilder: ‘Mislim da će on ovoga puta biti puno agresivniji‘

Joseph Parker

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Novozelandski boksač je nedavno pobijedio obojicu, a samim tim jako dobro zna njihove prednosti i mane

Joseph Parker se ovog vikenda vraća u Saudijsku Arabiju, no umjesto ringa, 32-godišnji Novozelanđanin će zauzeti mjesto u prvom redu do ringa i gledati kako se naš Filip Hrgović, Daniel Dubois, Zhilei Zhang i Deontay Wilder bore za pravo da budu s njim u užem izboru za napad na sami svjetski tron.

Parker je preporodio svoju karijeru jer je pod saudijskim pokroviteljstvom prvotno pobijedio bivšeg WBC prvaka s preko 40 nokauta Deontaya Wildera, a zatim i kineskog diva Zhanga.

Stvari su se počele mijenjati prošlog listopada. Parker je počeo trenirati s članom tima Tysona Furyja, Andyjem Leejem, a to, zajedno s njegovim snažnim odnosom s "Gypsy Kingom", vjerojatno je odigralo ulogu u tome što je dobio mjesto na undercardu Furyjeve borbe s Francisom Ngannouom. Parker je iskoristio svoju priliku nokautirajući Simona Keana. Nakon toga je bio odabran da bude "žrtva" Deontayu Wilderu, no impresivnom je izvedbom neutralizirao prijetnju bivšeg američkog prvaka.

Parker je pružio najbolji nastup u karijeri i zaustavio snažno najavljivani obračun između Wildera i Anthonyja Joshue, udobno pobijedivši "The Bronze Bombera".

Zhang i Wilder se susreću u Saudijskoj Arabiji večeras kao glavna borba "Queensberry Vs. Matchroom 5v5" priredbe, ali na kocki je puno više od pukih bodova za jednu odnosno drugu promociju.

“Ova borba me, iskreno, uzbuđuje. Jako sam sretan što ću biti ovdje da je gledam uživo,” rekao je Parker Steveu Bunceu na 5Live Boxing podcastu. “Oba diva mogu udariti jako pa se mogu međusobno nokautirati. Mislim da ćemo u ovoj borbi vidjeti drugačijeg Wildera".

“Mislim da će izaći agresivnije. Zhang izgleda kao da je smršavio pa se nadam da će to pomoći s njegovom kondicijom, ali za ovu borbu favoriziram Wildera. Mislim da je ovo biti ili ne biti za njih".

“Gubitnik će biti gurnut prema mirovini ili manjim borbama. Ne možete to stvarno raditi kada ste bili na ovoj razini. To je puno teže" zaključio je novozelandski boksač.

Linker
12. lipanj 2024 12:06