K1 i Boks

Hrgović poručio Englezima: ‘Doći ću na Wembley i uništiti Joshuu, kao što je naša nogometna reprezentacija uništila vašu!‘

Filip Hrgović i Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kako bilo, ukoliko ne dobije priliku protiv Usyka, meč protiv Anthonyja Joshue bi definitivno bio druga najbolja opcija

Nova velika boksačka priredba očekuje nas nadolazećeg vikenda u Saudijskoj Arabiji. Deontay Wilder i Zhilei Zhang bit će u glavnim ulogama, međutim, meč Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa bit će nešto što nas sve najviše zanima na ovom ‘‘cardu‘‘. Dubois je ujedno i najveće ime s kojim se Filip borio do sada, tako da, jedva čekamo subotu!

U jednom od intervjua koje je Filip dao ovog tjedna, rekao je da ga pobjeda nad Duboisom dovodi do meča s Anthonyjem Joshuom. Tom prilikom poručio je Englezima da će na Wembleyju Joshui učiniti isto što je i naša nogometna reprezentacija učinila engleskoj:

‘‘Ova borba mi otvara brojna vrata i vodi me do još jedne velike borbe. Nadam se da će to biti protiv Anthonyja Joshue u devetom mjesecu. Doći ću na Wembley i uništiti Anthonyja Joshuu kao što je hrvatska nogometna reprezentacija uništila reprezentaciju Velike Britanije‘‘, rekao je Hrgović na YouTube kanalu Matchroom Boxinga.

Jedan od scenarija svakako je bio i ovaj. Pobjednik meča između Hrgovića i Duboisa bi se mogao boriti protiv Joshue u Engleskoj, a kao ulog se također spominjao IBF-ov pojas. Međutim, kako je Usyk tražio izuzeće, postoje velike šanse da on ustvari zadrži i taj pojas i da revanš protiv Furyja također bude za sve titule.

Kako bilo, ukoliko ne dobije priliku protiv Usyka, meč protiv Anthonyja Joshue bi definitivno bio druga najbolja opcija. Prvo u subotu treba pobijediti Duboisa, a ukoliko to uspije učiniti, ne sumnjamo da će konačno dobiti svoju priliku za neki mega meč.

Linker
21. lipanj 2024 22:08