K1 i Boks

Novi prvak prozvao Usyka na meč: ‘Svi u Britaniji su imali priliku protiv njega. Dugo nije boksao s nekim poput mene‘

Oleksandr Usyk 

 FAYEZ NURELDINE Afp
Šanse da se bilo koji od navedenih boksača bori protiv njega su ekstremno niske, a vidjet ćemo protiv koga će sada braniti svoj novoosvojeni pojas

Onako kako je Lukasz Rozanski pobijedio Alena Babića, prošloga tjedna je tako Lawrence Okolie pobijedio Rozanskog. Uspio je tako Okolie postati novi prvak u WBC-ovoj bridger kategoriji, a koji je sljedeći korak za njega nakon ove pobjede, tek nam ostaje za vidjeti u budućnosti.

Vjerojatno ga čeka obrana spomenute titule, no, ukoliko bi se pitalo Okolieja, nešto drugo bi ipak bilo na rasporedu. Naime, Okolie je jučer na meč prozvao novog apsolutnog prvaka teške kategorije, Oleksandra Usyka, a to je argumentirao izjavom da su ‘‘svi u Britaniji‘‘ imali svoju priliku protiv njega:

‘‘Imam osjećaj da su svi u Britaniji imali svoju priliku protiv njega, ja također želim doći i testirati ga. On je senzacionalan, vrlo talentiran, ali i ja imam atribute protiv kakvih on nije boksao već dugo vremena, kao što je brzina. Volio bih to, a ako se i on osjeća da želi biti prvak u tri kategorije, učinimo to‘‘, rekao je Okolie za iFL TV.

Pitali su ga i hoće li ići na subotnju priredbu koju predvode Zhang i Wilder:

‘‘Idem tamo kao fan, ali također idem izvidjeti situaciju. Puno je top teškaša tamo. Postoje neke borbe koje se mogu organizirati u kategoriji. Wilder može skinuti za bridger kategoriju, isto kao i Usyk‘‘, rekao je.

Šanse da se bilo koji od navedenih boksača bori protiv njega su ekstremno niske, a vidjet ćemo protiv koga će sada braniti svoj novoosvojeni pojas. Opcija će sigurno biti, a nadamo se kako će i naš Alen Babić još jednom doći u priliku napasti navedeni pojas.

Linker
29. svibanj 2024 11:06