K1 i Boks

‘Revanš će biti veći i bolji od prvog meča. Međutim, u njemu ćete vidjeti koliko je prvi meč utjecao na obojicu‘

Tyson Fury 

 FAYEZ NURELDINE Afp
Vidjet ćemo kada će revanš točno biti ugovoren, a nadamo se da oko njega problema neće biti

Oleksandr Usyk novi je apsolutni prvak teške kategorije, a Tysona Furyja svladao je nakon dvanaest teških i iscrpnih rundi. Nakon 25 godina dobili smo novog apsolutnog prvaka, a veliki revanš između njih dvojice gledat ćemo krajem ove, ili početkom iduće godine. Govora je bilo o desetom mjesecu, no vidjet ćemo hoće li se to i ostvariti.

Usyk je od IBF-a tražio iznimku te će i revanš vrlo vjerojatno biti za titulu apsolutnog prvaka, a Furyjev promotor Frank Warren smatra da će taj revanš biti još i veći nego prva borba. Također, rekao je da njega osobno zanima koliko je šteta iz prve borbe utjecala na obojicu:

‘‘Jedna stvar oko ovog revanša je sigurna. Kako je prva borba bila jako dobra, kada se revanš dogodi, bit će veći i bolji nego ta prva borba. Bit će zanimljivo vidjeti što je prva borba oduzela od obojice. Bio sam u svlačionici s obojicom boksača i sve sam vidio, a radim ovo 47 godina‘‘, rekao je Frank Warren u ‘‘The MMA Houru‘‘, pa nastavio:

‘‘Mogu pogledati tipa i vidjeti koliko je to utjecalo na njega. Pogotovo kada borci postanu malo stariji, kako bi i mogli biti? Tako da, ukoliko se revanš dogodi, a vjerujem da hoće, vidjet ćete da je prvi meč uvelike utjecao na obojicu.‘‘

Vidjet ćemo kada će revanš točno biti ugovoren, a nadamo se da oko njega problema neće biti. Boksači su se nakon raznih prepreka ipak uspjeli sastati u ringu, tako da nema razloga da to ne učine barem još jednom.

Linker
21. lipanj 2024 20:55