K1 i Boks

Filip Hrgović direktno iz Rijada: ‘Posao mi je da ga prebijem u subotu, a Usyk je postao jako pohlepan‘

Filip Hrgović

 PBF Screenshot
Hrgović je doživio preporod u PR smislu, ne prestaje puniti naslovnice svjetskih medija

Tijekom današnjeg dana Rijad je bio zauzet marketinškim obavezama i novinskim konferencijama ususret subotnoj "Matchroom vs Quensberry 5v5" priredbi na kojoj će između ostalih boksačkih zvijezdi nastupiti i naš neporaženi teškaš Filip "El Animal" Hrgović (17-0, 14 KO) koji će ukrstiti rukavice s pet godina mlađim Britancem Danielom "Dynamiteom" Duboisom (20-2, 19 KO).

U intervjuu za Pro Boxing Fans Hrgović je dao vrlo zanimljiv osvrt na današnje aktivnosti u Rijadu, kao i na svoju situaciju s IBF-om. Kolega iz PBF-a prvotno je zamijetio da je Filip cijelu srijedu bio nasmijan i opušten: "Osjećam se odlično, sve je na mjestu i sve je dobro". Na pitanje što misli o Duboisu s kojim se suočio lice u lice ovog utorka i srijede Hrgović je istaknuo: "Naravno da ga poštujem kao čovjeka i kao borca, ali moj je posao da ga prebijem u subotu što ću i učiniti".

Svima je već poznata situacija s IBF-om koja već duže vrijeme priznaje Hrgovića kao obveznog izazivača njihove svjetske titule koja je trenutno u posjedu apsolutnog teškaškog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usyka. "Moja informacija je da će IBF pojas biti ulog naše borbe, ne znam gdje je zapelo no to je bilo obećanje koje mi je dano" rekao je vidno razočarani Hrgović. Ukrajinac je nedavno tražio izuzeće kako bi zadržao sva četiri pojasa: "On je imao toliko izuzeća, postao je jako pohlepan".

"Wilder i Zhang će pružiti jako dobru borbu, no Wilder je ipak u mom timu (op.a. Matchroom tim) pa ću reći on" kratko je sažeo ovu borbu teškaš iz Sesveta koji je također nadodao da očekuje da će se Fury pripremiti bolje za njegov revanš s Usykom. "Mogu si predočiti kako Fury može pobijediti u revanšu, bio je sjajan prvih šest rundi".

Linker
13. lipanj 2024 20:52