K1 i Boks

(VIDEO) ‘Uništim Joshuu na Wembleyju, čekam Usyka ili Furyja i nakon toga odlazim‘; Hrgović otkrio zanimljiv plan

Filip Hrgović

 Screenshot (ifl Tv)
Neporaženi Filip Hrgović tvrdi kako će se umiroviti nakon naredna tri meča

Nakon nešto manje od pune dvije godine, Filipa Hrgovića napokon čeka novi veliki meč. Uz dužno poštovanje Marku De Moriju i Demseyju McKeanu, niti jednog od njih dvojice ne možemo svrstati u kategoriju vrhunskih protivnika i velikih mečeva.

Zhilei Zhang najzvučniji je Hrgovićev dosadašnji protivnik, a obračun kineskog teškaša i ‘‘El Animala‘‘ gledali smo u kolovozu (osmi mjesec) 2022. godine. Sve do 1. lipnja (šesti mjesec) ove godine, Hrgović je čekao protivnika sličnog kalibra. Trenutno najboljeg hrvatskog teškaša u subotu navečer čeka okršaj s Danielom Duboisom, nekadašnjim nositeljom WBA (Regular) titule, a Dubois na mnogim rang ljestvicama kotira kao top 10 teškaš.

Joe Joyce i Oleksandr Usyk zasad su jedini boksači koji su uspjeli poraziti Duboisa, a naš Filip Hrgović pokušat će se pridružiti toj grupi boksača. Uoči subotnjeg meča, Hrgović vjeruje u svoju pobjedu, ali svjestan je kako je sve moguće u teškoj kategoriji, gdje često jedan udarac može biti presudan.

‘‘Vidjet ćemo, samo Bog zna što će se dogoditi. Naporno treniram, posljednjih 18 godina živim za ovo. Dat ću sve od sebe. Vjerujem da ću nokautirati Daniela Duboisa, ali u boksu nikada ne znate.‘‘, rekao je Hrga u kratkom intervjuu za IFL TV, a zatim se osvrnuo na svoje prednosti u odnosu na Duboisa.

‘‘Uvijek vjerujem u sebe i smatram da sam bolji borac od protivnika. Mislim da sam brži i vjerujem da sam snažniji udarač. Također smatram da imam višu borilačku inteligenciju i iskusniji sam. Ali i on je dobar boksač, snažno udara, upisao je podosta pobjeda nokautom. Bit će to dobar meč.‘‘, dodaje Filip.

Porazi li Daniela Duboisa, Hrgoviću bi se kasnije ove godine mogla otvoriti prilika za napad na svjetski pojas. Ako IBF ispoštuje ono što su ranije najavljivali i ako Oleksandru Usyku oduzmu pojas prvaka, Hrgović će kao prvi izazivač boksati za upražnjenu titulu. Anthony Joshua nameće se kao jedan od najizglednijih protivnika, ako dođe do takvog raspleta. Filip se silno nada meču protiv Joshue kojeg je uvrstio u svoj 12-mjesečni plan. Medijima kruži glasina o Joshuinom meču na Wembleyju, a datum je 20. rujna (deveti mjesec). Hrgović se želi naći na suprotnoj strani ringa.

‘‘Ovo bi trebala biti moja godina. Pobjeda u subotu, a onda dolazim na Wembley uništiti Joshuu. Nakon toga čekam pobjednika revanša između Usyka i Furyja. Zatim ću se umiroviti. To je moj plan za narednih 12 mjeseci, nakon toga odlazim.‘‘, otkrio je Hrgović, ali teško je reći je li ozbiljan u svojim namjerama ili jednostavno stvara zanimljivu marketinšku priču.

Nadamo se da ćemo Hrgovića gledati još dugo godina, ali porazi li Joshuu i Usyka/Furyja, mirno će se moći povući iz boksa. No, idemo redom. Daniel Dubois prvi je na redu. Porazi li Duboisa, Filipu će se sigurno otvoriti neke interesantne opcije.

Linker
31. svibanj 2024 07:57