K1 i Boks

‘Dubois je tek na oko 70 posto svojih mogućnosti. Zamislite što će tek biti za par godina kada dobije još samopouzdanja‘

Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nema se što reći, osim pohvaliti Duboisa i njegov tim za sve što su napravili sa svojim borcem. Dubois je ogroman primjer kako boksače ne treba otpisivati nakon poraza

Više nego zadovoljan može biti Daniel Dubois, zajedno sa svojim timom, onime što je učinio nedavno na Wembleyju. Iako je prije meča bio podcijenjen, Dubois je u tom meču pokazao da više nema problema kojih je imao prije, a tu se prije svega misli na hrabrost i sposobnost primanja udaraca.

Očigledan je Duboisov uzlet u posljednjim mečevima, iako je nemoguće pronaći pravi razlog tome. Možda sve leži u činjenici da je još uvijek mlad borac s kojim se može raditi, a njegov trener, Don Charles, tvrdi da je Dubois tek na 70 posto svojih mogućnosti:

‘‘Budućnost za tog mladića vrlo je blistava, a moj posao je osigurati da napreduje u svim segmentima. Počevši od obrane, da bude svjesniji činjenice da ispred njega stoji netko tko ga također može udariti jako. Da počne bolje razumjeti koncepte i kako ljude navući na svoj najjači udarac‘‘, rekao je Charles za BoxingScene.

‘‘On je trenutno vjerojatno na nekih 70 posto svojih mogućnosti. Još uvijek se razvija, još uvijek dodajemo slojeve na njega. Toliko toga dolazi za njega, njegovo samopouzdanje će toliko porasti i konačno će shvatiti koliko je opasan. Već sad je opasan, možete li zamisliti kada u potpunosti shvati svoje najjače strane?‘‘, zapitao se na kraju.

Nema se što reći, osim pohvaliti Duboisa i njegov tim za sve što su napravili sa svojim borcem. Dubois je ogroman primjer kako boksače ne treba otpisivati nakon poraza, odnosno, da treba napustiti to gledanje ‘‘nule‘‘ kao nečeg relevantnog. Ionako je ta ‘‘nula‘‘ kod većine zbog borbi s neadekvatnim protivnicima.

Linker
01. listopad 2024 13:34