DETALJNI VODIČ

Uskoro počinje novo zagrebačko izdanje Burger Festivala, hranu će pripremati poznati chefovi, a tu su i neka nova imena

U nastavku ostavljamo detaljni vodič kroz novo izdanje Burger Festivala Zagreb, saznajte tko sve dolazi i što će se nuditi

Od 10. do 20. listopada na zagrebački Trg dr. Franje Tuđmana vraća se Burger Festival Zagreb, i to s čak 13 kućica na kojima će se nuditi burgeri već provjerene ekipe, kokteli, pivo i druga osvježenja.

Kako kažu organizatori, svi su sudionici redom pomno birani, od višestruko nagrađivanih, do debitanata željnih dokazivanja i reakcija posjetitelja. Ovogodišnju selekciju Burger Festivala Zagreb tako čine: Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle & Fun, Good Food, Burger Bar, Thai Thai Streetfood, Bold.Burger, Guloso Burgers & More, Oui Chef on Wheels, Grof Lovski, Ice Crone, Ginglebells, te Rakijarnica & Staropramen Bar.

image
Sandro Sklepić

Chefovi Mate Janković i Ivan Pažanin i na ovom će izdanju Burger Festivala pripremati svoje burgere od 100 % domaće junetine u mekanim brioche pecivima i sa signature twistovima. U ponudi će tako imati klasike poput Jankovićeva Bacon Jalapeño Burgera, koji je lani publika proglasila najboljim, i Pažaninove Crispy Kapule koja je pobijedila u Puli, a naći će se tu i pokoja nova kreacija, najavljuju chefovi.

image
Sandro Sklepić

Inovativni Zadrani iz Picnic Mingle & Funa već su osvojili burger scenu svojim nagrađivanim Blackie burgerom, a tu je i njihov burger s kozicama. Oba burgera i još pokoji novitet donose i na novo izadnje festivala.

image
Sandro Sklepić

Na Burger Festival Zagreb stiže i iskusna zagrebačka Burger Bar ekipa s Velesajma i Zavrtnice. Prošle su godine imali comeback na festival osvojivši treće mjesto po izboru publike, a svima su u sjećanju ostali njihov Signature 2.0 i Bacon Deluxe. Što spremaju ove godine, tek ćemo vidjeti.

Iz zagrebačkog Good Fooda pod motom "dobra hrana za dobre ljude", stižu četiri izdašna burgera. Za ljubitelje klasike tu je njihov Old Fashioned burger sa 100% domaćim junećim mesom, cheddar sirom, prženom pancetom, karameliziranim lukom, iceberg salatom i BBQ umakom, zatim Caprese Pesto burger, koji pored 100 % domaćeg junećeg mesa, sadrži mozzarellu, rajčicu, rukolu, pesto i mayo umak, pa Fresh Feta burger koji rade od100 % domaće junećeg mesa, feta sira, iceberg salate, rajčica, Jalapeño papričica, svježeg luka i kopar umaka, te Crispy Chicken Slaw burger s hrskavim pilećim fileom, cheddar sirom, coleslaw salatom, prženim lukom i sweet’n’sour umakom.

Na festival ponovno stiže i ekipa iz Thai Thai Streetfooda. Oni sa svoja dva burgera slave originalne tajlandske okuse, to su Tom Yum juneći burger te Peanut Pad Thai burger, koji uz juneću pljeskavicu, sadrži i umak od kikirikija i azijsku coleslaw salatu s mangom i papajom. Osim toga, nudit će i bubble tea.

image
Sandro Sklepić

Fanovima streetfood festivala već dobro poznati Oui Chef on Wheels chefa Vedrana Stojanca dolazi s burgerom Nima ‘tice do prasice, točnije sporo pečenim odrescima svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom, romanesco umakom, ribanim sirom, te lardom crne svinje upakiranim u focacciu. U ponudi će biti i burger Pobuna u kokošinjcu, a iza naziva Kravlje, ludilo brate krije se njegov autorski juneći burger kojeg sprema u brioche pecivu sa 100% goveđim mesom, domaćim BBQ umakom, kiselim krastavcima, džemom od luka, rikulom, rajčicom i topljenim sirom. Na ovoj kućici nudit će se i cannoli od paške skute, s ušećerenom koricom agruma i pistacijom.

image
Hp11/9

Na veselje mnogih fanova, na Burger Festival Zagreb iz Dubrovnika ponovno stiže Guloso Burgers & More. Oni su 2021. godine Zagrepčane osvojili burgerima Gospar i Huncut. Gospara spravljaju od 100% junećeg mesa u brioche pecivu, mladog sira škripavca, drniškog pršuta, umaka od majoneze i sjemenki gorušice te poveruna, dubrovačke papričice. Kod Huncuta su u brioche pecivu uz juneće meso dodani dimljeni sir, jalapeño papričice, tortilja čips i kremasta Gochujang majoneza. Dolazi i Cheesy Special, s kojim su lani pomeli jaku konkurenciju na međunarodnom burger festivalu u Beogradu, a rade ga od junećeg mesa u brioche pecivu, cheddar i edamer, karamelizirani luk, te originalni Guloso umak.

image
Ustupljena fotografija

Ovogodišnje zagrebačko izdanje Burger Festivala predstavlja i tri debitanta: Bold.Burger, Grofa Lovskog i Ice Crone. Bold.Burger je osnovala ista ekipa koja stoji iza Regular.Bara na Britancu, a njihova se ponuda sastoji od smash burgera. Za recepturu i menu Bold.Burgera zaslužan je Ivan Zidar, osnivač Mason Burgera, a na festivalu će ponuditi četiri smash burgera: Bacon, Chees, Kaj i Spicy u single i double varijantama.

image
Ustupljena Fotografija

Nakon uspješnog pojavljivanja na Špancir Burger Festivalu, svoje prvo pojavljivanje na Burger Festivalu Zagreb ove godine ima i Grof Lovski - prvi i jedini 100% hrvatski brend posvećen mesu divljači iz Čazme. U Zagrebu će se predstaviti dijelom asortimana koji inače nude u sklopu Grof Lovski Grilla, pa će posjetitelji Burger Festivala Zagreb tako moći kušati Lovski burger, Smash burger, Zvrk roštiljku i Šiš burger.

image
Sandro Sklepić

Lovski Burger je Grofov burger kuće s mesom divlje svinje poslužen u mekom brioche pecivu uz dodatak karameliziranog luka, rikole, sira i pancete. Lovski Smash Burger čine dvije pljeskavice s mesom divljači u mekom brioche pecivu uz dodatak aromatičnog žutog umaka, rastopljenog sira, hrskave pancete, kineskog kupusa i prženog luka. Tu je i Zvrk grill roštiljka s mesom divljači u mekom brioche pecivu uz dodatak aromatičnog žutog umaka, rastopljenog sira, kineskog kupusa i prženog luka, a i Lovski Šiš Burger kojeg čini šiš-ćevap s mesom divljači u duguljastoj, hrskavoj lepinji bogato premazanoj kajmakom.

image
Ustupljena fotografija

Kad je riječ o slasticama, na kućici Ice Crone nudit će se hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom, i to u četiri okusa - Hazelnut & Salted Caramel, zatim Nutella Bomb, Strawberry Sprinkle, te Pistachio Dream. Osim Ice Cronea, za one koji se zažele slanih K-Dogsa, bit će i njih.

image
Sandro Sklepić

Osim burgera, na Tuđmancu će se uživati i u pivu, vinu, domaćim rakijama, ali i bezalkoholnom piću. Tu su i kokteli ekipe iz Ginglebells kućici koja ih ovog puta nudi čak 23. Posjetitelje Burger Festivala na zagrebačkom Trgu Franje Tuđmana i ove godine očekuju svakodnevni nastupi DJ-a pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka, ali i dva gratis koncerta. Festival u četvrtak 10. listopada otvara nastup Connectovaca, a 16. listopada, jer ste vi to tražili, opet stižu Kuzma i Shaka Zulu.

Brojni kvizoljupci moći će 15. listopada pokazati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade u Food kvizu by Metro koji će osmisliti i voditi Domagoj Jakopović Ribafish. U najavi je uvijek iznimno posjećena slikarska radionica Pinelli i vino, te kreativna radionica Zg Street Art Festivala. Za najmlađe posjetitelje posebno će biti atraktivna Zagi dječja zona s trampolinima, bungee trampolinima, napuhancima i brojnim kreativnim sadržajima.

Za sve novosti, rasporede radionica, ostala događanja redovito pratite Burger festival na Facebook stranici i Instagram profilu.

Kada? 10. do 20. listopada
Gdje? Trg Franje Tuđmana, Zagreb
Radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 00:00 sat
Ulaz: besplatan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 14:41