MALE TAJNE VELIKIH CHEFOVA

RIŽOTO S TRI MICHELINOVE ZVJEZDICE: Braća Cerea pokazali kako pripremaju rižoto u svom restoranu!

Enrico i Roberto Cerea, iz restrona Da Vittorio u Bergamu pokazali su kako pripremiti morski rižoto.
 Getty Images/iStockphoto

Rižoto je u njihovom restoranu služi se kao glavno jelo, ali gostu se poslužuje prvo tanjur s kratko termički obrađenim plodovima mora ali bez riže. Riža se poslužuje naknadno i to direktno iz lonca pred gostom.

Savjeti za dobar rižoto:

1. Bitno je napraviti dobru bazu za rižoto, a to ne možete bez malo nasjeckanog luka i maslinova ulja.

2. Zatim dodajte rižu, oni svakako savjetuju - Carnaroli, kako se ne bi prekuhala, a na početku se mora lagano tostirati

Rice in a pan for a good risotto
Getty Images/iStockphoto

3. Suho bijelo vino - dodajete ga u mali količinima i mora ispariti do sljedećeg koraka

4. Riblji temeljac - ključ svakog dobrog rižota leži u temeljcu, zato ga svakako prethodno pripremite, a nakon što je vino isparilo dodajte ga u rižu i zatim kuhajte 10 do 12 minuta.

5. Maslac - kad je riža gotova dodajete maslac

Carrot risotto in the plate on wooden table
Getty Images/iStockphoto

Recepti:

  1. Recepti za omiljene rižote Ane Grgić
  2. Svi volimo kremasti rižoto i zato stiže još prijedloga
  3. Rižoto od buče
  4. Morski rižoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 00:30