![33746561](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/09/k_33746561_640.jpg)
Rižoto je u njihovom restoranu služi se kao glavno jelo, ali gostu se poslužuje prvo tanjur s kratko termički obrađenim plodovima mora ali bez riže. Riža se poslužuje naknadno i to direktno iz lonca pred gostom.
Savjeti za dobar rižoto:
1. Bitno je napraviti dobru bazu za rižoto, a to ne možete bez malo nasjeckanog luka i maslinova ulja.
2. Zatim dodajte rižu, oni svakako savjetuju - Carnaroli, kako se ne bi prekuhala, a na početku se mora lagano tostirati
![Rice in a pan for a good risotto](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/8/12/iStock_82913531_XLARGE.jpg)
3. Suho bijelo vino - dodajete ga u mali količinima i mora ispariti do sljedećeg koraka
4. Riblji temeljac - ključ svakog dobrog rižota leži u temeljcu, zato ga svakako prethodno pripremite, a nakon što je vino isparilo dodajte ga u rižu i zatim kuhajte 10 do 12 minuta.
5. Maslac - kad je riža gotova dodajete maslac
![Carrot risotto in the plate on wooden table](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/6/10/iStock_44281836_XLARGE.jpg)
Recepti: